Sivun näyttöjä yhteensä

21.3.2018

Credential del peregrino

Tänä vuonna sain nopeasti pyhiinvaelluspassin. Tilasin sen pari päivää sitten sähköpostilla ja jo tänään tuo passi oli postilaatikossa. Passin mukana sain kartan Via de Platan reitistä sekä vinkit, miten tehdä vaelluksesta pyhiinvaellus, josta ote:
Jotta vaellus olisi pyhiinvaellus, tulee siihen liittyä myös hengellinen osuus: rukouselämä, Raamatun lukeminen ja jumalanpalvelukset. 

Via de Plata on vanha pyhiinvaellusreitti Espanjassa, joka menee Sevillasta Santiago de Compostelaan. Reitti on noin 1000 kilometriä ja enimmäkseen päällystämättömillä teillä. Se alkaa Sevillasta Andalusiasta ja päättyy Galiciaan Santiago de Compostelaan. Reitti noudattaa vanhaa roomalaista tietä suoraan kohti pohjoista ja kääntyy länteen Zamorasta.

Via de Plataa vaelsin viime keväänä loppupätkän Salamancasta Santiago de Compostelaan. Nyt olen lähdössä matkaan Sevillasta.  Tälläkin kertaa yksin. Tosin siellä on myös toisia vaeltajia, joten aivan yksin ei reitillä tarvinne kulkea ellei halua.

Ensimmäistä yötä varten olen varannut etukäteen Sevillasta eräästä albergesta (Hostel Trotamundos) yösijan. Matkaan lähden 5.4. aamuyöstä kotoa ja iltaan mennessä ollen Sevillassa. Lennot kulkevat Mallorcan kautta, jossa joudun vaihtamaan myös lentoyhtiötä.

Tämä kirjoitus liittyy MakroTex-haasteeseen aiheena KOLME.

6 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Antoisaa vaellusta!

Ystäväni vaelsi myös tuota reittiä ja kirjoitti kokemastaan kirjan, se on saatavilla useimmista kirjastoista.

https://susupetalsanat.wordpress.com/2017/07/21/birgitta-bjrn-onnellisesti-perille/

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti jaksat taas päivitellä kuulumisia vaellukseltasi. Niitä on aina niin mukava lukea. Hyvää matkaa sinulle, sitten kun aika koittaa...

Pieni Lintu kirjoitti...

Mukavaa matkaa!

Arja kirjoitti...

Olen lukenut tuon kirjan

Arja kirjoitti...

Yrittelen kirjoitella.

Arja kirjoitti...

Kiitos