Sivun näyttöjä yhteensä

12.4.2018

Zafrasta Cáceresiin

Olipa taas erilainen päivä. Aamulla heräsin
jo ennen kuutta kun ylösängyn tytön kello soi ja ja kaverinsa lähtivät aamutouhuihinsa ja aamupalalle. Aamupala täällä Zafrassa on hyvä tuoremehu, kahvi tai tee paahtoleipää marmeladia margariinia ja croissantti. Tosin laitoin itselleni vielä puuronkin.
Eilen illalla kävin Cia-kaupassa ja ostin jauhoja, munia ja öljyä tein lettutaikina veteen ja paistoin kaikille albergesta olijoille kolmella pannulla yhtäaikaa lättyjä.

Aamulla ei satanut, kun lähdin matkaan klo 7.30. Alkumatkasta meni hyvin, mutta kun varsinainen caminon kaupungin katujen jälkeen alkoi. Niin tie oli vielä kutsujen vaikka edellisenä päivänä ei edes satanut. Kuva.
Viisi kilometriä kuljettuani tuli tosi hankala alamäki Los Santos de Maimonaan. Sementtitietä alas jyrkästi. Kävin hakemassa baarista leiman pyhiinvaelluspassiini. Jatkoin matkaa hyvillä mielin, koska ei satanut. Vaan Annas olla klo 10.15 oli laitettava sadetakki päälle kuitenkin ja siitä lähtien on satanut iltaan asti ja ehkä eteenpäin.
Kun pääsin 20 kilometrin päähän Villafranca de los Barrosiin, etsin linja-autoaseman (olin kyllä käynyt ensin hakemassa leiman albergesta, jonne en aikonut jäädä, koska sain Saralta vinkin, että seuraavat etapit ovat sateisina todella hankalia. Niinpä ostin bussiliikenne Meridaaan ja odottelin toista tuntia linja-autoaseman autoaseman kahvilassa espresson äärellä bussin lähtöä.
Bussi toi Meridaaan. Kaupunkia tutkistelin  kävellen mm. Roomalaisen tosi pitkän sillan yli. ja etsin albergen.
Albergesta oli suljettu. Harmittelin sateessa. Mietin mitä tehdä ja läksin sitten uudelleen linja-autoasemalle. Odottelin hetken bussia Cacerekseen. Ja niin päivää kului mukavasti lämpimässä bussissa jälleen. Cacareksessa olikin pitkä matka kuljettajana ennen albergesta, jota tosin etsin pitkään muutenkin jopa ohikulkien luullen tätä joksikin toiseksi.  Tulipa askeleita hyvin ja kilometrejäkin 29,5 yhteensä tänään.

Nyt ehtinen Salamancaan loppumatkan kävellen. Viikko on kulunut jo matkalla ja kuusi päivää caminolla.

1 kommentti:

ArtojaSaara kirjoitti...

Olen tullut riippuvaiseksi blogistasi. Illalla moneen kertaan kävin koneella tarkastamassa, joko blogi on ilmestynyt.
Tänään näyttäisi siellä olevan poutaa ja tulevina päivinä myös. Tänään saat kulkea ylängöllä, joten luulisi sadevedenkin virranneen pois. Alcantaran albergsta varmaan luit edellisten vaeltajien blogista, että siellä oli yksityistilaisuus. Me varasimme sieltä paikat (yksityinen) kun vapun aikaan oli paljon ihmisiä liikkeellä ja lähistöllä ei ole muita majapaikkoja.
Jos sinulta jäi näkemättä Meridan lähellä olevat Rooman aikaiset vesijohtorakennelmat, Tejon yli rakenteilla oleva silta on suuruudessaan (suuruudenhulluudessa)verrattavissa siihen.
Tänään panen repun selkääni ja alan valua etelän suuntaan. Buen Camino