Sivun näyttöjä yhteensä

13.4.2018

Cáceresista Casar de Cáceresiin

Viimeinen paikka Las Veletas oli yksityinen albergesta ja hinta 15€, mutta kahden hengen huoneessa lakanoin. Aamupalankin olisi saanut ostaa, mutta omin eväin kuljin, kun puuron syön aamulla. Keittiö oli olematon, ei edes vettä kuin kahvi koneessa. Mikro oli ja leivänlämmitin.
Pyykki jäi pesemättä ja vielä ei kuivunut reppukaan. Ja satoi taas tänään, vaikka jo oli luvattu aurinkoa. Satoi kun heräsimme kuuden jälkeen Elfin kanssa. Saipa hitaasti tehdä lähtöä vaeltamaan ja kaupunkia katselemaan.
Kun sade loppui lähdin. Pukeuduin tänään kaiken lisäksi viittaan, joka suojasi lisää reppua ja selkää. Repun ja selän väliin oli sateella valunut vettä ja repunsuojan muodostamaan taskuun jäänyt pohjalle killumaan.
Tämän päivän opastustekstit olivat hyviä kuvineen. Kuvat myöhemmin.
Matka kulki ensin kaupungista pois puistokatua pitkin, sitten ison risteyksen ja maantien asfalttia kolme neljä kilometriä. Caminolla lähdin vasta neljän kilometrin merkin luota. Kävelin sitä taas neljä kilometriä jonka jälkeen siirryin asfaltille.
Lehmiä, hienoja, vasikoita usealla tilalla isoja laumoja kuten lampaitakin. Jonkin verran kukkivia kukkia caminon varrella. Ja camino oli lievästi mäkistä. Ojien kohdilla oli taas sementtitietä ja nyt oli tukevia kuutioita tehty sementistä, jotta voi jalat kastumatta ylittää vedet. Näiden ylityspaikkojen lähellä oli sementtinen penkki joka tietysti tänään oli märkä, ja puita istutettu lähelle auringonsuojaksi. Kunhan ne lehdettyvät ja kasvavat hieman isommiksi.
Camino ei ollut niin märkä kuin eilen ja niin kurainen, mutta kyllä märkyyttä täälläkin tänään vielä riitti. Uusi sadekuuro tuli ennen perillepääsyä ja vielä illansuussakin, kun kävin tutustumassa paikkakuntaan.
Tullessa poikkesin Cia-supermarketiin ostoksille. Ja löysin perille. Pitkä kaunis puistokäytävä oli täälläkin. Ihmettelin ensin pieniä lappusia, mutta kun menin katselemaan, niin huomasin niissä opasteet kyseisestä kasvista.
Albergen piti kirjautua infossa ja maksaa sinne 5€. Vanha opaskirjani kertoi donativon hinnaksi. Onneksi ei ollut kovin montaa vielä tullut, kun saavuin, niin sain perähuoneesta alapetin ja taas kyllä vinkuvan sängyn.  Täällä on pesukone ja kuivausrumpu käytössä vapaasti. Tuli todella tarpeeseen tuo kuivausrumpu ja on ollut koko ajan käytössä.
Väkeä on tullut paljon ja lisätila on jo avattu. Vessa on vähän hassusti ja suihkut sijoitettu keskelle kahden huoneen väliin ja vessa on vain toisella puolella. Keittiö on pieni ja astiat huonoja. Mikro on ja hella.
Taas olen vierekkäin viimeisen saksalaisen ystävän kanssa, joka buukkasi meille ensi yöksikin majapaikan yksityisestä albergesta.
Kävimme syömässä jo päivällä peregrinomenun. Taas sain hyvää kuumaa soppaa alkuruoaksi. Sitten tein lenkin katsomassa kaupunkia. Kauniita kapeita katuja, jotka ovat yksisuuntaisia.
Tee juotu ja petiin lämmittelemään vaikka ilta ei olekaan vielä. Jalat ovat jostain syystä turvonneet, vaikka oli lyhyt matka tänään, noin 11 kilometriä. Saksan kieltä olen harjoitellut useamman kanssa. Yhdellä korealaisella? on jalka kipeä ja on ollut täällä jo pari päivää jalka siteessä.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Näitä on kiva lukea, vaikka samalla hieman harmittaa tuo sade. Tekee mieli lähteä itsekin vaeltamaan. Hyvää alkavaa viikonloppua.