Sivun näyttöjä yhteensä

26.4.2018

Mökin tsekkaus

Eilen innostuimme lähtemään mökille. Juuri oikea päivä!
Siellä olisi ollut paljon kevätpuuhaa. Tällä reissulla ehdimme tehdä töistä vain pienen osan.
Mies kaatoi pari puuta, yhden männyn ja yhden ison lepän ja sahasi ne pölleiksi, joita kokoilin pinoihin. Raahasin kaadettujen puiden oksia ja muita tontilta löytyneitä risuja kasaan ja poltin ne nyt kun vielä maa oli märkä. Lumethan olivat tontilta jo kaikki sulaneet.
Katotkin piti putsata neulasista ja muista roskista, koska muuten happamat neulaset vahingoittavat kattopeltejä. Puista irtoavat neulaset ja lehdet näet pilaavat katot hyvin nopeasti.
Ja se ilo, mikä oli, kun jäät olivat lähdössä järvestä. Ei vain tuullut ja niin jäät sulivat suoraan veteen eikä kuulunutkaan sitä ihanaa helinää tänä vuonna.

Katiskatkin saimme veteen! Toiveissa on kalaa - saa sitten nähdä seuraavalla kerralla, uiko noihin pyydyksiin mitään.

Toisenlaiset pyydykset piti myös laittaa: rotanloukut eli hiirenlossat. Rotanmyrkythän on nyt kiellettyjä tavallisilta, vain tietyn tutkinnon suorittaneet saavat niitä käyttää. Helmikuussa loppui lupa myydä rotanmyrkkyjä tavallisille kuluttajille. Lossa ja juusto lienee nyt se paras keino.

Osan aikaa mökilläolostamme satoi, mutta ei se paljoa haitannut, koska sade tuli vain kuuroittain. Olin juuri haravoimassa, kun vettä alkoi tulla voimalla, mutta sadevaatteet olivat varuiksi jo päällä, joten eipä tarvinnut edes haravointia keskeyttää, vain kottikärryä tyhjensin vedestä.

Mökiltä palattua - emme siellä vielä saunoneet - lämmitimme saunan ja nautimme kaikessa rauhassa sen lämmöstä. Puhelin soi ja meitä pyydettiin turvapaikanhakijoiden avuksi Akuuttimatkalle. Siinäpä minulla meni yön seutua pitkään. Kolmen maissa pääsin vihdoin kotiin nukkumaan. Niinpä tänään torstaina on ollut hieman tönkköinen olo, kun on nukuttanut, vaikka touhua on riittänytkin monenlaista.

Oli tänään lähetyspiirikin, jossa Tansaniassa lähetystyössä ollut Riitta Heino valaisi meille työstään monenlaista.
Oli myös uuden työjakson alkua: Sain tietokoneen, kännyn ja avaimet ja sitten menin virastoon niiden kanssa, jossa ne minulle installoitiin. Nyt on niiden puolesta hyvä alkaa taas uutta työjaksoa. Oli sukanneulomista - olen luvannut neuloa äitienpäiväsukat. Toista sukkaa olen ehtinyt neuloa neljän päöivän verran, toinen ei vielä ole kuin silmukat luotuina ja huomenna on jo kahdeksas päivä tätä neulejuttua. Ehkä jotenkin saan kirittyä!

2 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Ihanaa mökkikautta teille!

Harmaa hamsteri kirjoitti...

Ihana mökkikausi teillä avattuna! Jäiden lähdön seuraaminen oli mielipuuhaani silloin joskus mökkeillessä Iso-Roineen rannalla.
Iloista Wappua teille!