Sivun näyttöjä yhteensä

11.6.2018

Ahomansikoita ja mökkisämpylöitä

Päivänkakkaroita poimin mökkimatkan varrelta. Yllättäen näin samalla jo kypsiä ahomansikoita useammassa kohdassa. On tämä kesä aikaisessa näidenkin suhteen. Vaikuttaa että kaikki kukkii ja kypsyy liian aikaisin! Ja on kuivaa!
Innostuin tekemään taas sämpylätaikinan mökillä. Pikasämpylöitä! Taikinan valmistan täällä mökillä aina vain lusikalla sekoittaen ensin kaikki kuivat aineet kulhossa. Tällä kerralla oli auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, kauraleseitä, vehnäjauhoja, suolaa, kuivahiivaa, kuivattua minttua ja kuivattua nokkosta. Lisään hieman öljyä ja lämmintä vettä sen verran, että tulee sopivan tuntuinen taikina, edelleen vain lusikalla sekoittaen. Jätän tuon taikinan nousemaan kulhoon ja myöhemmin sitten pyörittelen sämpylöiksi pellille. Taas sain sopivan pehmeitä rapeita sämpylöitä! Hain vielä kasvimaalta salaatinlehtiä ja tillinvarsia salaatiksi salaatinkastikkeena öljyä, viinietikkaa, suolaa ja mustapippuria.
Eilisaamuna verkossa oli monta siikaa, yksi jopa lähes kolmikiloinen.
Tuoksuvatukat alkavat myös kukkia. Tuoksuvatukka  on vaaleanpunakukkainen vadelman sukuinen kasvi, jota kasvatetaan koristekasvina.

Taas ilta kuluu töiden valmisteluissa. Mukavaa olla mökillä samalla katsellen välillä järvelle ja nukkumaan mennessä vielä iltauinnille. Jo toki kävin uimassa heti töistä tultuakin!

4 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Nuo siiat saivat veden nousemaan kielelle. Ovatpa mansikat aikaisessa.
Meillä satoi aamuyötä hiukkasen. Lisääkin saisi vettä tulla.
Mukavaa tiistaita!

pappilanmummo kirjoitti...

Kirsti: Vettä satoi mökilläkin 18 milliä - venekin täynnä vettä aamulla.

Timo Kyttä kirjoitti...

Kunnon mökkielämältä näyttääkin, mukava että tänä vuonna on ollut jo nyt kunnon kesä tuohon elämään!

Googlen kommentti-ilmoitukset on näköjään rikki ja huomasin vasta nyt sun kommentin blogissani, sori vastaamisviiveestä! Niin, eli myöhästynyt kiitos vierailusta ja kommentista! ^^

aimarii kirjoitti...

Voi hurja, miten kaikki joutuu ja valmistuu siellä, niin sämpylät mökilläsi kuin luonnossa kypsyvät ahomansikat.