Sivun näyttöjä yhteensä

8.6.2018

Vaihtelevaa arkea

Viikko on kulunut rippikoulussa. Monta vuotta olikin edellisestä rippikoulusta. Nyt olen saanut opetella uusien rippikoulusuunnitelmien mukaan toimimista. Minulla on mainio työpari, joten selvinnen  tästä urakasta. Rippikouluryhmäni on kuitenkin  haastava: hiljainen, perässävedettävä, mutta mukavia nuoria kaikki. Onneksi en ole leirillä, vaan päivärippikoulussa, olen yöt olen saanut nukkua kotona tai mökillä. Illat ovat kuluneet tuntien valmisteluissa hyvin tarkkaan.
Päivärippikoulun kanssa teimme retken. Tutustuimme seurakuntamme kirkkoihin: kyläkirkkoon, kappelin kirkkoon sekä leirikeskuksen Riihikirkkoon. Iso kirkko on ollut jo tuttu aikaisemmin. Samalla kiersimme hautausmaita ja kävimme mm. katsomassa  ruumishuoneen sisältäpäin esittelyineen.

Viikkoon osui myös uuden kappalaisen valinta. Koska olen kappelin kappalaisena siihen asti, kunnes uusi ottaa virkansa vastaan, niin pääsin myös  äänestämään sen ohella, että virkani puolesta toimin sihteerinä kokouksessa. Kuudesta hakijasta  kolme haastateltiin ja kaikki nuo kolme osoittautuivat hyviksi, mahdollisiksi kappalaiseksi.  Viimeisessä kokouksessa, haastattelujen jälkeen,  kaikki kappelineuvoston jäsenet olivat samaa mieltä valittavasta ja niin ei tarvinnutkaan pitää lippuäänestystä. Saamme hyvän kappalaisen kappeliimme.

Tänään on ollut vapaapäivä, mutta olen valmistellut huomisia työtehtäviä ja sunnuntain messuakin. Toki myös ehdin touhuta mökin puutarhassa. Koska on ollut ylettömän kuivaa, päätin kastella koko puutarhan kunnolla. Niinpä laitoin vesipumpun päälle ja suihkutin runsaasti niin perunamaat kuin hedelmäpuut ja marjapensaat ja muun kasvimaan ja täytin taas vesitynnyritkin. Onneksi järvessä riittää vettä!
Ilokseni kukkivat juhannusruusut mökin pihalla. Samoin ovat aloittelemassa kukintaansa jo päivänliljat, koristevatut sekä päivänkakkarat ja karhunvatutkin. Myös kesäpikkusydän ja akileijat kukkivat
sekä sinisin kukin kukkiva perenna, jonka nimeä en tiedä, imikän näköiset kukat, mutta?

Järvellä uiskentelee kuikkapariskunta ja joutsenpariskunta kuten muinakin kesinä. Uimassa olen käynyt, vaikka vesi on viilentynyt monta astetta tällä viikolla. Enää viitisentoista astetta, kun jo välillä kävi kahdessakymmenessä asteessa metrin syvyydestä mitattuna. Viime päivinä on ollut viileää etenkin öisin ja on voimakas tuuli on sekoittanut vedet pohjia myöten.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Ihailen ja kunnioitan kaikkia, jotka työssään kohtaavat ja jaksavat näitä hiljaisia, perässävedettäviä nuoria. Joskus näkee kuinka tällainen nuori puhkeaa kukkaan, kun saa kannustustusta joltain aikuiselta.
Puutarhaa saa tosiaan kastella.
Onnellinen sinä, kun pääset nauttimaan järvimaiseman linnuista ja juhannusruusuista!
Hyvää kesäkuun jatkoa!