Sivun näyttöjä yhteensä

27.6.2018

Hunajamarjasato korjattu

Hunajamarjapensaan marjat ovat kypsyneet tänä vuonna aikaisin. Osin ne jäivät myös pieniksi. Meillä on ollut jo monta vuotta pari hunajamarjapensasta, mutta sato on ollut yleensä hyvin pieni: muutama marja kummassakin pensaassa. Ja nekin on ehtinyt yleensä hakea mustarastas ennen kuin itse olemme niitä kerinneet saada korjuun tai edes maistiaisiksi.  Tänäkin vuonna tuo ahkera lintu oli ehtinyt ennen minua. Tänään poimin nuo jäljellä olevat. Ja söin ne myös.

Marjat ovat pitkulaisia ja maukkaita ja terveellisiä. Niitä voi käyttää kuten vaikka mustikkaa myös hilloihin, mehuihin, leivontaan jne. Kunhan satoa tulisi hieman enemmän...

Pensas kukki keväällä hyvin vaaleankeltaisin kukin ja vaikutti, että kimalaisetkin niissä pörräsivat, mutta kukat tippuivat tuulisena päivänä hyvin nopeasti. Ehkä nämä vanhat lajikkeet eivät tuotakaan niin hyvin kuin uudemmat. Näitä pensaita onkin kutsuttu ostettaessa toisella nimellä eli marjasinikuusama.

3 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Taas opin uutta. Aivan uusi tuttavuus ennestään minulle tämä hunajamarja.
Hyvää viikonloppua teille!

Harmaa hamsteri kirjoitti...

Hunajamarja on ihan vieras nimi, marjasinikuusaman olen kuullut joskus mutta näistä marjoista en tiennyt mitään. Mielenkiinto heräsi, pitäisiköhän pojalle mökkituliaisiksi viedä.

pappilanmummo kirjoitti...

Kirsti ja Harmaa hamsteri: Niin minullekin tuli yllätyksenä keväällä tuo uusi nimi marjasinikuusamalle. Mies ajatteli, että hän ostaa mökille hunajapensaan, mutta tajusi sitten puutarhaliikeessä, ettää meillähän onkin tuo jo.