Sivun näyttöjä yhteensä

8.7.2018

Farkunväriset Kertut ohjevihjeineen

Neuloin Novitan farkunsinisestä Seitsemän veljeksen Aaposta Kerttu-mallin sukat. Sukat painavat 98 grammaa. Sain jännittäää riittääkö lanka vai ei. Lankaa jäi 30 cm kerästä. Sukat neuloin kolmen ja puolen puikoilla 47 silmukalla kantapäähän asti. Kantapäähän lisäsin yhden silmukan, jotta puikolla olisi 24 silmukkaa vahvennetusssa neuleessa. 

Tämä  malli on lähtöisin Uhoavan Gnun mammalta, joka oli oppinut sen Kerttu-tädiltään. Uhoava Gnun ohje on jaettu Ulla-neuleessa, josta olen tämän mallin bongannut aikoinaan. Tätä mallia on mukava neuloa ja malli on näyttävä muutenkin. Tein kärkeen kuitenkin nauhakavennuksen sädekavennuksen sijaan. Varressa on viisi mallikertaa ja pohjassa kuusi.

Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa. 

1 kommentti:

iso gnu kirjoitti...

Annoin juuri serkuille Kerttu-sukat lahjaksi. He järjestivät serkkutapaamisen. Kerttu-täti ei ole heidän tätinsä, mutta tuntevat.