Sivun näyttöjä yhteensä

5.7.2018

Sadepäivänä paistoi aurinkokin

Mökkimaisemissa olen pyrkinyt usein viettämään aikaa, mikä on jäänyt töiltä vapaaksi. Toiveena on ollut, että edes yöksi mökille, jotta pääsen illalla ja aamulla uimaan. Tosin veden lämpö on laskenut viime aikoina seitsemääntoista asteeseen. Siinä tosin tarkenee uida.  Ja mustikat kohtapuoliin ovat poimurilla poimittavia. Nyt mustikoita poimin vain käsin mökin pihasta aamupalalle ja iltapalalle (jopa sateessa).

Kasvit ovat kukkineet tänä vuonna aikaisin. Ja yllätykseksi myös ritarinkannus on venynyt todella pitkäksi, reilusti yli kaksimetriseksi. Mökin omenapuussa tosin on kasvamassa vain viisi omenaa tänä vuonna! Päärynäpuussa vielä vähemmän: kaksi.
  
Kasvimaa on kasvanut reheväksi, mutta on sitä kyllä pitänyt ahkerasti kastella. Vihreä viinimarja on rehevöitynyt myös. Ja kirsikat alkavat kypsyä.

 Päivän saalis! Aamulla verkosta löytyi kolme siikaa. Yhdestä valmistui lounasruoka. Haudutin pannulla siikafileitä ja maustoin ne ainoastaan suolalla ja sitruunamehulla ja ripottelin siitten tilliä päälle.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Voi, miten ihania kuvia kesän iloista.
Siikaa, nam.
Hyvää viikonloppua!