Sivun näyttöjä yhteensä

12.9.2018

Mökkisyksyä

Kotona olen hillonnut ahkerasti. Viimeksi eilen omenahilloa ja omena-kriikunahilloa sekä kurkku-sipulisalaattia tänä aamuna tein ennen mökille lähtöä. Sadonkorjuuta on vielä riittänyt päivästä toiseen. Hillopurkkeja ja mehupulloja alkaa olla kellari pullollaan. Nyt on aika siirtyä vähitellen muunlaiseen sadonkorjuuseen.


Tänään mökillä leikkelin kasvimaalta mangoldinlehtiä ja minttuja. Mintut revin varsista kuivuriin. Mangoldit riivin irti lehtiruodeista ja kiehautan ja teen niistä kastikkeen ruokakerman kera.


Päivällä tein pari sienilenkkiä mökin lähettyville. Löysin hieman kantarelleja, mustia torvisieniä ja pikkuruisia suppilovahveroita. Lämpimistä ilmoista huolimatta suppiksetkin ovat alkaneet nousta pintaan. Paljon monenlaisia sieniä näkyy tulevan, mutta nuo hyvät ruokasienet odottavat vielä suurimmaksi osaksi esiintymistään. Mökkiseudulla on satanut paljon vähemmän kuin kotona.
Onneksi oli sentään hetki aikaa istuskella laiturilla, kuunnella tuulen tuiverrusta ja katsella auringonlaskua lämpimässä syysillassa. Nauttia lomasta!
Maa-artisokkakin on ruvennut kukkimaan. Vielä on peruna nostamatta ja maa-artisokkaakaan ei ole otettu ylös vielä lainkaan. Kohta alkaa kilpailu myyrän kanssa - kumpi saa sadon.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Ihanan arkisia tuttuja touhuja. Tästä postauksesta tuli niin kotoinen olo.
Meillä kukkii mukula-artisokan lisäksi myös latva-artisokka lilan-värisin kukin.
Hyvää loppuviikkoa sinulle!