Sivun näyttöjä yhteensä

28.9.2018

Pakkasyö tulossa?

Pakkasyö on tulossa. Piti lähteä käymään mökillä kaatelemassa ulkona olevista lasipurkeista vedet pois ja tutkimassa, mitä tuulet olivat tehneet mökkipihalle. 
Saunalla kukki vielä miljoonakello. Jätin sen paikoilleen enkä ottanut edes kukkia siitä sisälle. Laiturilta sentään otin kukat sisälle saunakamariin. Sauniot olivat kukkineet ja säilyneet hyvinä Iittalan lasipurkissa pari kolme viikkoa.
Vaikka oli viileää, noin yhdeksän asteista, niin aurinko paistoi iltapäivällä, kun tein töitä sisällä. Vielä illansuussa käväisin sienessä ja sain hieman suppilovahveroita, mustia torvisieniä sekä muutaman pienen kantarellin lähimetsästä.
Edellisen kerran mökillä käydessäni olin kerännyt kukkivia kukkia teiden varsilta ja puutarhasta ja vielä ne olivat maljakossa ikkunalla kauniina.
Otin maustekasveja sisälle kuivuriin laitettaviksi: Sitruunamelissaa, minttua ja korean yrtti-iisoa. Porkkanat ja punajuuretkin nostin jo kasvulaatikoistaan. Poimin myös kurkut, kesäkurpitsat ja isot kurpitsatkin pois pakkasen tieltä. Ja monenlaiset kukat sisälle kuten komeamaksaruohoa, syysastereita ja maa-artisokan kukkia. Nyt minun puolestani saa syksyn hallakin tulla.

Lämmitin kaminalla mökin ja täällä on mukavan lämmintä. Uimaan en kuitenkaan nyt illalla enää työrupeaman jälkeen lähtenyt. Vesi oli mittarin mukaan kymmenasteista ja on jo pimeääkin.

3 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Hyvin ennakoitu.
Viime yönä ainakin meillä oli pakkasta.
Hienoa viikonloppua!

Jaana kirjoitti...

Satoa monenlaista saat korjata niin kotona kuin mökilläkin. Talvella on sitten makumuistoja kesästä herkuteltavana.

Marika kirjoitti...

Näin syksyisin on jotenkin niin ihanaa, että vaikka yöt alkavat olemaan kylmiä, niin päivisin voi kuitenkin olla mukavan lämpöistä ja aurinko paistaa kauniisti ♥