Sivun näyttöjä yhteensä

7.12.2019

Munaton ja laktoositon taatelikakku ja joulu-KALin jatkoa

Joulukalenteri-sukat valmistuvat joka päivä pienen pätkän verran. Näitä on kiva neuloa. Ja kiva odottaa, millainen kuvio on tulossa seuraavaksi. Joskus päivän urakkaan menee enemmän aikaa, joskus se on ollut todella nopeaa riippuen rivimäärästä ja neuleen monimutkaisuudesta.

Joululeivonaiset ovat aluillaan.Leivoin tänään taatelikakun. Tämä taatelikakku on erilainen kuin aikaisemmin leipomani, mutta myös munaton ja laktoositon.
Sovelsin vegaanisen taatelikakun ohjetta meille sopivaksi. Keitin kolmessa desissä vettä taatelipaketillisen taateleita eli 250 grammaa. Lisäsin hienonnettuun seokseen desin fariinisokeria. (Fariinisokeri olikin kovettunut pussissaan ja jouduin sen pehmentämään. Laitoin pari ruokalusikallista kiehuvaa vettä pussiin ja pussin kulhoon ja mikroon puoleksi minuutiksi. Kippasin kulhoon koko sössön ja eikös vain, kun sekoittelin, se pehmentynyt. Siirsin lopun fariinisokerin lasipurkkiin, jonne lisäsin kaksi sokeripalaa Kinuskikissan ohjeen mukaan. Saa nähdä, pysyykö pehmeänä!)
Lisäsin myös 200 grammaa laktoositonta margariinia ja kun nuo olivat sulaneet ja seos jäähtynyt, kippasin sekaan desin maustamatonta laktoositonta jogurttia, teelusikallisen vaniljasokeria ja toisen kanelia sekä neljä desiä vehnäjauhoja, teelusikallisen leivinjauhetta ja kaksi soodaa. Sekoittelin ja kaadoin voideltuun korppujauhotettuun pitkulaiseen vuokaan. Paistoin 175 asteessa 55 minuuttia.

2 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Sinulla on jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Varmaan tulee paljon vieraita; ainakin ruokaa riittää. Mielenkiintoisia laatikoita olet tehnyt.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikko...
Lähinnä lasten perheitä tulossa joulun maissa. Vielä leivontaa...