Sivun näyttöjä yhteensä

7.12.2019

Munattomat ja laktoosittomat laatikkoruoat

Valmistin tänäkin vuonna kahta erilaista punajuurilaatikkoa. Kumpaankin laitoin sinihomejuustoa mauksi. Toisessa oli myös rikottuja ohrasuurimoita.
Ohrasuurimo-punajuurilaatikko
Noin
500 g punajuuria
2 punasipulia
1,5 dl rouhittua ohrasuurimoita
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
150g sinihomejuustoa
2 dl  laktoositonta kermaa
Keitin kaksi kiloa punajuuria painekattilassa, jotka kuorin kuumina käsin kylmässä vedessä. Raastoin punajuuret ja jaoin tähän seokseen kolmasosan raasteesta. Keitin kasvisliemessä kattilassa orhasuurimot. Sekoitin ohrasuurimot, punajuuriraasteen ja hienonnetun sipulin ja maustoin mustapippurilla ja sinihomejuustolla ja laktoosittomalla kermalla. Kolme vuoallista paistoin uunissa pellin päällä 200 asteessa 45 minuuttia.

Punajuurilaatikko 
Kypsät punajuuret raastettuina ja kaksi punasipulia Molinexilla hienonnettuna (yhteensä 1,2 kiloa seosta) saivat seurakseen pussillisen eli 150 grammaa sinihomejuustoa, purkillisen eli kaksi desiä laktoositonta kermaa sekä hieman mustapippurirouhetta ja suolaa. Sekoittelin kaikki sekaisin ja annostelin kolmeen vuokaan, yhteen isompaan ja kahteen pienempään. Pinnalle ripottelin korppujauhoja. Paistoin tunnin verran 200 asteessa uunin alatasolla.
Lanttulaatikko
Pari kiloa eli painekattilallisen lanttuja kuorittiin ja paloiteltiin. Keitin lantut ja soseutin ne perunasurvimella. Lisäsin seokseen kolmisen desiä punaista laktoositonta maitoa, kaksi teelusikallista suolaa,  reilun ruokalusikallisen  hunajaa, puoli desiä siirappia, puoli desiä korppujauhoja, suolaa, muskottia, inkivääriä ja valkopippuria. Löystytin seoksen keitinnesteellä sopivaksi. Seoksen jaoin kuuteen  neljän desin alumiinivuokaan, joihin pinnalle ripottelin korppujauhoja ja maidottomia margariininokareita. Paistoin laatikot uunipellin päällä noin tunnin  175 asteessa ja noin puoli tuntia 150 asteessa uunin alatasolla.

Porkkanalaatikko
Keitin kaksi kiloa porkkanoita palasina painekattilassa, otin nesteen talteen ja hienonsin porkkanat perunasurvimella. Keitin 3 desiä riisiä, joihin nesteenä tuli vähitellen lähes puolitoista litraa vettä. Sekoittelin keitetyt riisit ja  porkkanasoseen. Lisäilin valkopippuria, suolaa, inkivääriä, siirappia, hunajaa ja litran verran punaista laktoositonta maitoa ja pikkuisen keitinvettä, jotta tuli sopivan löysä seos. Jaoin seoksen neljään  alumiinivuokaan ja kahteen litraiseen savipottiin. Pinnalle ripottelin korppujauhoja ja  laktoosittomia margariininokareita. Paistoin porkkanalaatikot 200 asteessa tunnin verran.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On varmaan herkut maistunut!