Sivun näyttöjä yhteensä

2.12.2019

Bataattia moneksi ilman kananmunaa ja laktoosia

Bataattilaatikkoihin  keitin painekattilassa parisen kiloa bataatteja kuorittuina ja pilkottuina. Sitten kaadoin veden lähes kaikki pois kattilasta kulhoon, otin ritilän alta ja hienonsin bataatit sauvasekoittimella. Lisäsin seokseen suolaa, valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottipähkinäjauhetta. Sekoittelin sileäksi bataatit ja lisäsin laktoositonta vispikermaa kaksi desiä ja litran laktoositontamaitoa.   Vatkailin vielä haarukalla ja annostelin kahteen isoon ja kahteen pieneen vuokaan. Ripottelin päälle korppujauhoja ja maidottomia margariininokareita. Laitoin seokset paistumaan kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.

Bataattikeittoon tänään laitoin bataattia, valkosipulijauhetta, kasvisliemikuution, suolaa, vettä, Keitonin bataatit pehmeiksi ja sauvasekoittimella hienonsin. Lisäsin mustapippurirouhetta sekä makeaa chilikastiketta  ja paketin laktoositonta sulatejuustoa ja lopuksi pakastettua ruohosipulia reilusti. Keitin taas kerran ison annoksen soppaa ja lopun kauhoin annospurkkeihin ja  pakastimeen.
KAL-neulonta jatkuu!

4 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Korvaako bataattilaatikko teillä porkka- peruna- tai lanttulaatikon, vai onko näiden lisänä?
Bataattia tulee itselläkin käytettyä, parhaiten se maistuu minulle perunan kanssa muusina.

pappilanmummo kirjoitti...

Bataatti korvaa perunalaatikon, koska toiset kuin minä ei siitä perunalaatikosta välitä. Joskus tein lisänä, mutta nyt olen luopunut ja nautin perunalaatikkoa vain muualla.
Bataatti on hyvää myös keittona sulatejuuston kera.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Bataattilaatikko on meidänkin joulupöydässämme saanut suuren suosion. Ajatella, että se on englanniksi sweet potato; siis makea peruna - aika hauska.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikko...
Bataatti on parina viime vuonna korvannut meillä perunalaatikon.