Perjantaina oli meillä senioreiden kokous. Tarjottaviksi kahvin ja teen kanssa leivoin kantarellipiirakan ja mustikka-vattupiirakan.
Kantarellipiirakan pohjan tein : 125 grammaa laktoositonta 
leivontamargariinia ja 3 dl vehnäjauhoja, jotka nypin muruiksi, lisäsin 
hieman 
suolaa ja kylmää vettä sen verran (noin 3/4 desiä), että sain taikinan. 
Taikinan levitin lasivuokaan ja vähän sen reunoillekin. Paistoin 
pannulla kantarelleja ja hienonnettua sipulia litran verran sen aikaa, 
että sain nesteen pois,  sekaan lisäsin hieman/reilusti 
valkosipulijauhetta, mustapippuria 
ja suolaa. Paistoksen päälle valutin kahdesta munasta, kahdesta desistä 
laktoositonta rasvatonta maitoa ja 
kahdesta desistä juustoraastetta sekoitetun seoksen. Paistos paistui 225
 asteessa puolisen tuntia.
Mustikkapiirakkaan laitoin 100 grammaa laktoositonta margariinia (pehmennetty 15 sekuntia mikrossa) ja 
desin sokeria, jotka hieroin vaahdoksi. Lisäsin puolitoista desiä 
vehnäjauhoja ja puolitoista desiä kaurahiutaleita sekä teelusikallisen 
leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria, sekoittelin ja 
lisäsin vielä hieman vettä, jotta sain notkean seoksen. Levittelin 
seoksen lasivuoan pohjalle ja päälle ainakin 3/4 litraa mustikoita ja hieman vattuja. 
Mustikoiden päälle ripottelin vielä hillosokeria. Paistoin piirakan 225 
asteessa 25 minuuttia.


 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti