Perjantaina oli meillä senioreiden kokous. Tarjottaviksi kahvin ja teen kanssa leivoin kantarellipiirakan ja mustikka-vattupiirakan.
Kantarellipiirakan pohjan tein : 125 grammaa laktoositonta
leivontamargariinia ja 3 dl vehnäjauhoja, jotka nypin muruiksi, lisäsin
hieman
suolaa ja kylmää vettä sen verran (noin 3/4 desiä), että sain taikinan.
Taikinan levitin lasivuokaan ja vähän sen reunoillekin. Paistoin
pannulla kantarelleja ja hienonnettua sipulia litran verran sen aikaa,
että sain nesteen pois, sekaan lisäsin hieman/reilusti
valkosipulijauhetta, mustapippuria
ja suolaa. Paistoksen päälle valutin kahdesta munasta, kahdesta desistä
laktoositonta rasvatonta maitoa ja
kahdesta desistä juustoraastetta sekoitetun seoksen. Paistos paistui 225
asteessa puolisen tuntia.
Mustikkapiirakkaan laitoin 100 grammaa laktoositonta margariinia (pehmennetty 15 sekuntia mikrossa) ja
desin sokeria, jotka hieroin vaahdoksi. Lisäsin puolitoista desiä
vehnäjauhoja ja puolitoista desiä kaurahiutaleita sekä teelusikallisen
leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria, sekoittelin ja
lisäsin vielä hieman vettä, jotta sain notkean seoksen. Levittelin
seoksen lasivuoan pohjalle ja päälle ainakin 3/4 litraa mustikoita ja hieman vattuja.
Mustikoiden päälle ripottelin vielä hillosokeria. Paistoin piirakan 225
asteessa 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti