Sivun näyttöjä yhteensä

27.12.2020

Kohtalona Seilin saari

 

Sinikka Lehtisen kirja  Kohtalona Seilin saari ( Päivä 2007) perustuu tositapaukseen 1700-luvulta, mutta tarina on kuvitteellinen ja vailla oikeita nimiä. Järkyttävää kertomusta senaikaisesta elämästä, mitä spitaaliset joutuivat kokemaan. Eristyksiin saarelle ja siellä todella huonoon kohteluun. Saarelta ei päässyt pois. Jokunen joutui sinne bvaikka ei ollutkaan spitaalinen kuten kirtjan päähenkilökään ei ollut.

Maria Akselinyttären isän serkku Viliina  kadehti häntä ja halusi päästä naimisiin Marian miehen kanssa -  tai ainakin vanhan rovastin kanssa, kun rovastin vaimo kuolisi. Kun rovasti kuolisi, niin seuraava pappi joutuisi ottamaan lesken vaimokseen... Viliina juonitteli myrkkykeisolla? Marian näyttämään spitaaliselta ja kosksa lääkäriä ei ollut paikalla, niin rovasti sen sijaan tutki ja luuli nähneensä spitaalia ja laitatti heti Marian spitaalihoitolaan Seilin saarelle.

Nopealukuinen kirja, joskin ahdistava.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtiin
7. Kirjassa rikotaan lakia
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
15. Fiktiivinen kertomus, jossa mukana todellinen henkilö
25. Kirjassa ollaan saarella
31. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla
37 Ajankohta on merkittävä tekijä kirjassa
38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu
46. Kirjassa on sauna



4 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Jo toinen kirja, jossa kerrotaan myrkkykeisosta. Seilin saareen minulla oli aikoinaan tarkoitus käydä tutustumassa, mutta aina vain lykkääntyi sinne meno.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Huh mikä kirja. Olet ollut ahkera lukija koko vuoden. Saitko koko haasteen täyteen. Minäkin osallistuin, mutta jotkut kohdat jouduin kuittaamaan kuvakirjalla tms. (esim. urheilusta kertova kirja), jotta saisin kaikkiin 50 kohtaan jotakin. Nyt odotan innolla uutta Helmet-haastetta.
Siunattua uutta vuotta teidän kotiinne.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Samoin olen kiinnostunut vierailemaan tuolla, koska olen lukenut pari kirjaa saaresta.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikko...: En vielä tiedä, koska en ole tehnyt yhteenvetoa. Teoksia olen lueskellut yli tuon 50 kpl.