Sivun näyttöjä yhteensä

14.12.2020

Munattomia ja laktoosittomia kakkuja

Munaton ja laktoositon taatelikakku


250 g taateleita, 3 dl vettä, 2 dl fariinisokeria, 200 g laktoositonta margariinia, 1 dl maustamatonta jogurttia, 4 dl vehnäjauhoja, 1 tl soodaa, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl kanelia.  Rengaskakkuvuoka.

Laitoin uunin lämpenemään 175 asteeseen. Voitelin rengaskakkuvuoka laktoosittomalla margariinilla ja jauhotin korppujauhoilla. Sekoitin jauhot, soodan, leivinjauheen ja kanelin keskenään. Leikkasin  taatelit pieniksi paloiksi. Laitoin kattilaan veden, fariinisokerin ja taatelipalat. Keitin noin 10 minuuttia  taatelit pehmeiksi. Soseutin taateli-sokeriseoksen sauvasekoittimella tasaiseksi ja jätin jäähtymään. Vaahdotin pehmeän margariinin vaaleaksi vaahdoksi. Jäähtyneen soseen lisäsin kuivien aineiden ja jogurtin kanssa vuorotellen margariinivaahtoon. Sekoitin taikinan tasaiseksi. Nostin kakkutaikinan isolla lusikalla  rengasvuokaan. Tasoitin pinnan. Paistoin kakkua noin 55-60 minuuttia uunissa.  Kakku oli vielä  10-15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytin kumotun kakun ritilän päällä. 

Muokkasin tämän Himoleipurin gluteenittoman ja maidottoman taatelikakun omiin tarpeisiini sopivaksi. 

Viikunakakku

Viikunakakussa on 200 grammaa viikunoita silputtuna ja desissä vettä kiehautettuna pehmeiksi, 125 grammaa laktoositonta margariinia, 1,5 desiä sokeria, jotka hieroin vaahdoksi isolla lusikalla. Lisäsin 1,5 desiä laktoositonta jogurttia seokseen. 3,5 desiä vehnäjauhoja, 1 ruokalusikallinen piparkakkumaustetta ja 1,5 teelusikallista soodaa sekoittelin keskenään ja kippasin nesteiden joukkoon. Lopuksi sekoitin viikunat taikinaan. Kakkua paistoin rasvatussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa tunnin verran 175 asteeessa hedelmäkakun kanssa samanaikaisesti.

Hedelmäkakku

Hedelmäkakussa on aineksina 5 desiä vehnäjauhoja, 2 teelusikallista soodaa, 1,5 teelusikallista inkivääriä, 2,5 desiä fariinisokeria, 250 grammaa aprikooseja pieniksi pilkottuina,  100 grammaa appelsiininkuoripaloja ja 100 grammaa sukaattia, 150 grammaa laktoositonta margariinia, 2 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia. 

Kakkua varten laitoin 250 grammaa aprikooseja palasina hautumaan pieneen määrään konjakkia. Vaahdotin margariinin, lisäsin jogurtin, sekoittelin kaikki kuivat ainekset ja lopuksi hedelmäsekoituksen taikinaan. Taikinan lusikoin isoon rengasvuokaan ja paistoin tunnin 175 asteessa.



Ei kommentteja: