Sivun näyttöjä yhteensä

27.12.2020

Myrkkykeiso


 Eppu Nuotion ensimmäinen kirja Ellen Lähteen tutkimuksista, Myrkkykeiso (Otava 2017). Dekkarisarja turkulaisesta Ellen Lähteestä, entisestä kartanpiirtäjästä, eläkeläisestä, joka on intohimoinen perennaharrastaja ja Martta. Tämä on hyvänmielen dekkari, vaikka tutkitaan murhaa, niin  kuitenkaan se ei ole kuin pieni osa kirjan antia. 

Eppu Nuotion kirjoja lukee mielellään. Luin tätä ennen jo myöhemmin kirjoitetun Ellen Lähde-dekkarin, joka oli myös mielenkiintoinen kasveihin liittyvänä. Ehkä Eppu Nuotio itsekin tykkää perennoista intohimoisesti. 

Tämä kirja alkaa muutamien henkilöiden esittelyillä - ei siis suoraan ja juonen mukaan, jotka ovat mukana seuraavassakin kirjarjan kirjassa.

Martta-avun vapaaehtoisena Ellen joutuu hoitelemaan pientä Mimmiä, jonka aina kotia ja lapsen  työnsä ohella hoitanut äiti, Mirkka, on mökkiremonttia tekemässä ja Mimmin isä ei pärjää pienen parivuotiaan kanssa. Äitiin ei saada yhteyttä ja ...

Kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin
7. Kirjassa rikotaan lakia
24. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yi 20 kirjaa
34. Kirjan nimessä on luontoon liittyvä sana
41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan.
42. Kirjassa on isovanhempia


2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Kiinnostuin kirjasta. Oikeastaan ensin siksi, että löysin tai oikeammin vasta kesällä tunnistin täällä myrkkykeisoa, jota kasvaa yllättävän paljon kosteilla lampirannoilla aivan veden rajassa.
Todella myrkyllinen kasvi ja muistuttaa niin paljon tuttuja putkikasvejamme.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: En ole aikaisemmin tiennyt ko. kasvista mitään.