Sivun näyttöjä yhteensä

26.3.2021

Pääsiäisen odotusta

 


Rairuohon siementen kylväminen juontaa juurensa Jeesuksen puheeseen vehnänsiemenestä. Jeesus kertoi vehnänsiemenestä, joka piti kuolla, jotta siitä syntyisi uutta elämää. Rairuohon kylväminen on tärkeää monellekin pääsiäiseen valmistumisessa - kevättä, vihreää, uusi elämä.

Samoin koivun oksien hyötäminen tai jonkin muun oksien hakeminen maljakkoon luovat odotustunnelmaa  uusien silmujen puhkeamisella lehteen. 

Olemme jo koulineet muutamia taimia: paprikaa, tomaattia, hämähäkkikukkaa ja samettikukkaa. Kylvövuorossa on ainakin seuraavat: krassit, parsakaali, lehtikaali pientä samettikukkaa
 
Tänään lajittelimme säilösssä olleet siemenet ja heitimme pois joitakin liian vanhoja.  Kylvösuunnitelmaa on hyvä tehdä tässä vaiheessa vuotta. Kylvökartankin voisi  jo piirrellä.


Mies toi säilöstä yhden amarylliksen sipulin, joka on kukkinut meillä ennenkin pääsiäiseksi. Nyt jo pari viikkoa ennen pääsiäistä siinä on pitkä komea vana ja sen päässä ison íso kukka, jossa on neljä teriötä. kasvi on nyt alkanut työntää esiin lehtiäkin. 


2 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Olet kyllä aika mestari, kun saat kukat uudelleen kukkimaan sipulista. Hienoa! Ihanaa kevättä sinullekin.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikko...: Mies meillä hoitelee kukat pääasiassa.