Sivun näyttöjä yhteensä

13.10.2021

Mökkielämää lokakuulla

 

Taas kuivana, aurinkoisenakin päivänä kävin poimimassa suppilovahveroita. Metsässä on mukava liikuskella ja tehdä löytöjä. 

Mökillä haravoin ja tein kompostia: pohjalle maa-artisokan varret palasina, sitten lehtiä ja multaa viereisestä kompostista vuorotellen.
Maa-artisokat kukkivat. Sanotaan, kun ne kukkivat, vasta sitten alkaa mukulat tulla isoiksi. Kiva noita kukkia on ottaa maljakkoon, koska monet muut kukat ovat jo nyhjyjä.
Eilen sain pari ämpärillistä, tänään vielä hain yhden aivan mökin lähistöltä. Kun suppilovahverot (ja muutamat pienet kantarellit) on putsattu, laitamme suppikset kuivumaan takan päälle leivinpellille. Sitten ne joko hienonnetaan lasipurkkiin tai purkitetaan kokonaisina kolmen litran karkkipurkkeihin.
Myyrä on kuljettanut maa-artisokkia mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Nämä kuvassa olevat kaivoin kriikunan juurelta ja parisen noista pienen luumun alun seurasta. 

Kotona maa-artisokat on jo nostettu, mökillä vielä maassa. Soppaa niistä saa hyvää tai muussia perunan kera tai sämpylöihinkin voi laittaa. 

Lehtikaalia kuivasin kokeeksi  pellillä takan päällä, hienonsin ja purkitin. Taidanpa tehdä useampia annoksia.

Ei kommentteja: