Leipomispäivä. Tein litran pullataikinan, jota nuoriso innokkaasti työsti. Tuli kierrepullia, bostonkakkua ja lettipullaa ja voisilmäpulliakin.
Pari pataleipää paistettiin pullien jälkeen. pataleivät tekivät kauppansa hyvin. Edellisenä päivänäkin paistoin pari pataleipää. Kaksi pataa mahtuu samaan aikaan uuniin.
Pataleipiin laitoin 6 desiä vehnää, kaksi desiä sämpyläjauhoseosta, puolisen desiä seesaminsiemeniä, kaksi teelusikallista suolaa ja vajaa yksi teelusikallinen kuivahiivaa, tyrnijauhetta ropaus sekä puolisen litraa lämmintä vettä. Vuorokaudeksi leipätaikinat (kahdessa kulhossa lähes samanlainen satsi). Kuumensin padat 250 asteessa ja paistoin 250 asteessa puoli tuntia kannen alla ja ilman kantta 225 asteessa vielä vartin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti