Sivun näyttöjä yhteensä

9.10.2021

Pihatöitä


Eilen kävimme poimimassa suppilovahveroita. Löysimmekin kolmisen ämpärillistä. Oli mukavaa kuljeskella syksyisessä metsässä. 

Illalla veimme verkon veteen, mutta Ahti ei suonut antejaan. 
Saunoimme ja uimme nauttien lämpimästä illastakin. Päivällä oli noin 14 astetta lämmintä vielä.
Lauantai meni pihatöissä. Mies kaatoi koivun pihasta ja minä kannoin pöllit pinoon ja risut kasaan makkaranuotioita varten. 
Mies jaksoi puurtaa minulle uuden kompostinosan kahden edellisen viereen. Etuseinästäkin puuttuu vielä osa, jotta minun on helpompi kipata kottikärrystä lehtiä tähän kompostiin. 
Siirsimme parempaan paikkaan pari kaivonrengasta, joissa olen kasvatellut kurkkuja ja kurpitsoja. Takana näkyy uutta lavakaulusta, jota olen laittamassa kevättä varten. 

Illalla tein lauantailämpimäiset eli läppösiä pari pellillistä. Läppösissä on jogurttia, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, auringonkukkaa, seesamia, suolaa,  leivinjauhetta ja öljyä. Löysähkön taikinan laittelin kasoihin pellille ja tasoitin veitsellä pyöreiksi. Paistoin 12 minuuttia 225 asteessa.

Väliaikoina olen neulonut sukkaa ohuilla puikoilla hankalaa neulottavaa, mutta haluan saada nämä valmiiksi.

1 kommentti:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Minä tein tuota mallia lasten kokoisen ja olihan siinäkin vääntäminen. Kauniit perhoset siihen sitten tulee, vaikka työn takana onkin.