Sivun näyttöjä yhteensä

8.12.2021

Pakastimen sulatuspäivä

Tänään oli -20 astetta vielä päivällä. Tyhjensin pakastimen ulos laatikoihin. Sopiva sää tällaiseen hommaan. Tulipa tsekattua pakastimen sisältö. Löytöjäkin! Illemmalla vielä toinenkin pakastin sulatettiin ja tulipa löytöjä sieltäkin.

 
Lämmikkeeksi neulon joulukalenterisukkia, kirjoneuletta ja toisia pitsipalmikkosukkia. Joululahjojaksi ainakin nuo kirjoneulesukat ovat menossa. Joululahjaneuleita vielä muitakin on kesken.

Teimme taas tänäkin vuonna Timon punasipulisalaatin. Aineksina punasipulisalaatissa oli 550 grammaa punasipulia (sen verran kuin litran lasipurkkiin mahtui!), 2 dl punaviinietikkaa, 4 rkl sokeria, 1 tl suolaa ja hieman mustapippuria sekä 2 dl öljyä.
Mies leikkasi sipulit ohuiksi renkaiksi ja sitten puolitti ne vielä. Laitoin sipulit litran kokoiseen lasipurkkiin. Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja suolaa sekä mustapippuria niin kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan. Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja jätin seoksen marinoitumaan. 

2 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Pakastimen sulatus oli meilläkin ja ihmeesti alkoi tilaa sinne löytymään. Pitäis varmaan vähän useammin tutkia siältöä. 🤣
Kyllä on kauniita nuo sukkien aloitukset.

pappilanmummo kirjoitti...

Sude: Pakastimesta voi tosiaan löytyä aarteita.