Sivun näyttöjä yhteensä

26.12.2022

Joulua 2022

Lapsenlapset koristelivat kuusen.

Riisipuuroa keitän aina aattoisin pitkän kaavan mukaan. Aikaisin aamupäivällä laitan puuron hautumaan hellalle ja vähän väliä käyn sitä sekoittelemassa. Puuro maillä nautitaan samoihin aikoihin, kun Turusta julistetaan joulurauha. Joulurauhan julistuksen kuuntelemme / katselemme. Sen jälkeen lähdemme hautausmaakierrokselle. Kävimme Levolla viemässä kynttilät isovanhempien ja tädin haudoille. 
Sieltä jatkoimme matkaa Orimattilaan, jossa on vanhempieni ja muiden sukulaisten sukuhauta, äitini isovanhemmat, serkkuni, muutama ystävä, joten kiersimme eri puolilla hautausmaata. Orimattilassa olimme aattohartaudessa tänäkin vuonna.
 Orimattilasta jatkoimme matkaa Nastolan hautausmaalle, jossa on mieheni isä haudattuna sekä poika Simo.
Illalla laitoimme lastenlasten perheen kanssa jouluaterian. Sitä odotellessa saimme konsertin.
Aterian jälkeen tuli joulupukki. Kun lapset olivat yläkerrassa, he eivät kuulleetkaan kolisteluja ja niin kiireinen oli pukki, että jätti vain ison punaisen lahjasäkin ovelle. Säkki tuotiin sisälle ja vanhin lapsenlapsi sai toimia lahjojen jakajana. Jokainen pieni sai monta pakettia.
Jouluyön messussa oli paljon väkeä kirkossa. Nämä tansanialaiset seimifiguurit toimme Tansaniasta vuonna 2013. Siitä lähtien ne ovat olleet joka joulu Nastolan kirkossa esillä.

Postilaatikosta löytyi tällainen joulukuusi tervehdyksenä naapureilta.
Joulupäivänä meitä oli 15 henkeä.

Ei kommentteja: