Sivun näyttöjä yhteensä

1.2.2023

Valo meissä kaikissa

Michelle Obaman kirja Valo meissä kaikissa, löydä vahvuutesi epävarmoina aikoina (suomeksi Otava 2022). Suomentanut Ilkka Rekiaro. 


Monia hyviä ideoita ja elänohjeita on tässä kirjassa. Ja minulle innokkaalle neulojalle tärkeää oli huomata, että Michelle Obama myös neuloi ja koti sen tärkeäksi levollistajaksi.

 Joskus työkalun tunnistaa työkaluksi vasta, kun se on alkanut toimia omassaa elämässä. Ja joskus pienikin työkalu voi auttaa setvimään suurimpikin tunteita. Opin tämän pari vuotta sitten, kun tilasin kotiin neulepuikot oikeastaan ymmärtämättä, mihin niitä tarvitsin.---

Oli kiireisinä vuosikymmeninäni  aina olettanut, että pääni ohjaa lujasti kaikkia asioita, mysö käsieni liikkeitä. Minulle ei ollut koskaan tullut mieleenkään antaa virran kulkea vastakkaiseen suuntaan. Mutta neulominen sai sen aikaan. Se käänsi virran suunnan. Se komensi kuohuvat aivoni takapenkille ja antoi käsieni jonkin aikaa hoitaa ohjaamisen. Se vei minut ahdostuksestani kiertotielle, joka helpotti oloa. Aina puikkkoihin tartuttuani tunsin muutoksen, kun sormeni tekivät työn ja ajatukseni kulkivat perässä.

(Valokuvaliitteessäkin on kuva Michellestä neulomassa).

Muutamia Michelle Obaman äidin viisauksia, hyväksi havaittuja elämänohjeita: 1. Opeta lapsesi herättämään itsensä. 2. Kyse ei ole sinusta. Hyvät vanhemmat tähtäävät aina siihen, että käyvät tarpeettomiksi. 3. Päätä, mikä on oikeasti arvokasta. 4. Kasvata lasta, joka sinulla on. 5. Tule kotiin. Täällä sinusta pidetään aina.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasreen 2023 mm. kohtaan 35. Kirjassa tehdään työtä, joka on sinulle tuttua.

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hyviä ajatuksia nuo Michellen äidin viisaudet. Tätä en ole lukenut, mutta kylläkin Michellen ensimmäisen kirjan. Ihana tietää, että Michellekin neuloo.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Moneen otteeseen kirjassaan kertoi neulomisestaan. mm. puhuessaan puhelimessakin, katsoessaan TVtä neuloo.