Sivun näyttöjä yhteensä

31.3.2024

Lapin reissun sukat

Vietin viikon reissussa. Olin Saariselällä tunturipappina hiljaisen viikon. Matkoilla oli aikaa neuloa. Neuloin jämälankasukkia. Vihertävät on neulotti seiskaveikan jämistä 44 silmukalla 3,5 puikoilla. "Varrettomien" lyhyessä varressa on vihreällä15 kerrosta yksi takaa oikein, yksi nurin. Sama vihreä on kantapäässä, missä on tavallinen vahvistettu neulos sekä kärjessä, jossa leveä nauhakavennus. Myös joka neljäs kerros koko neuleen ajan on tätä samaa vihreää. Aina kolme kerrosta välillä jotain muuta jämävihreää. Terässä 11 silmukkaa puikollaan. Sukat painavat 62 grammaa ja sopivat 38-numeroiseen jalkaan.
Muumi Majakkasaari -langan lopuista neuloin sukat, joissa varret, 40 kerrosta, on Olga-mallilla 56 silmukalla ja kolmosen puikoilla. Kantapäässä on jälleen vahvistettu malli. Terä sileää 13 silmukkaa puikollaan ja kärjessä leveä nauhakavennus.Sukat sopinevat 39-numeroiseen jalkaan ja painavat 90 grammaa.

Näissää harmaalla aloitetuissa sukissa on valepalmikkoa harmaa osuus ja kantapää, jossa vahvistettu neulos jälleen. Varressa 45 silmukkaa.Terässä 11 silmukkaa puikollaan ja kärjessä leveä nauhakavennus. Sukat painavat 66 grammaa.  

Kylläpä oli langanpätkien päättelemistä näissä!

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Sait hyvin siirrettyä jämiä hyötykäyttöön. Päätteleminen on sitten se tylsempi juttu.

pappilanmummo kirjoitti...

Jämät ei lopu koskaan, mutta vihreät väheni, vaikka vielä jäikin.

Jaana kirjoitti...

Vihreät - niin keväiset!

pappilanmummo kirjoitti...

Vihreitä on vieläkin hieman jäljellä.