Sivun näyttöjä yhteensä

10.7.2013

Kymmenes on Talvikki

Selasin netistä sukkamalleja ja tartuin Talvikkiin. Se vaikuttaa kauniilta ja helpolta neuloa. Eilen sitä aloittelin ja tänään jatkoin hieman, jotta tuo mallikuvio tulee esille.
Mallikuvio on helppo: kaksi nurin, kolme oikein kolme kerrosta sukan etuosassa eli kahdella puikolla. Neljäs kerros oikeat yhteen ja kummallakin puolen oikeaa langankierto. Ohjeessa oli 64 silmukkaa Nallesta 2,5 puikoilla, mutta teen 56 silmukkaa ja kolmosen puikoilla. Neljällä puikolla 14. Ensimmäinen oikeaa, toisella puikolla oikeaa kolme ja sitten mallikuiota kolmannen puikon loppuun, niin että kolme jää edelleen vain oikeaa, neljäs puikollinen oikeaa. Tein kuitenkin niin, että toisella puikolla on 13, kolmannella vastaavasti 15 silmukkaa, niin on selkeämpää neuloa. Sukan suu on neulottu vuoroin oikeaa, vuoroin nurjaa, yhteensä 6 kerrosta. Aluksi käänsin luomani silmukat, niin että nurja on päälläpäin ja vaihdoin ensimmäisen ja viimeisen silmukan keskenään ristiin, jotta syntyi ympyrämuoto.
 photo 2013-07-09100713001640x418_zpsc76a8720.jpg
Talvikki on KyJyn kymmenes - puolet on siis aloitettuna.

KyJy2013:
1. Kerttu-sukat aloitettu 21.6.
2. Olga-sukat aloitettu 22.6. valmiit 3.7.
3. Pitsisukat aloitettu 24.6. 
4. Pitsireunasukat aloitettu 27.6. 
5. Valepalmikkosukat aloitettu 4.7.
6. Kohoneulesukat aloitettu 5.7. 
7. Ryppysukat aloitettu 7.7.
8. Meeri-sukat aloitettu 8.7.
9. Raitasukat aloitettu 9.7.
10. Talvikki-sukat aloitettu 9.7.

Tänään oli ennustettu jo aamusta sadetta, mutta sade alkoi meilläpäin vasta nyt kahden paikkeilla. Mustikastamisesta on vapaapäivä! Niinpä käytin päivää hyväksi ja leivoin raparperipiirakoita ja pikkupullia ja sämpylöitä. Sämpylöihin laitoin paljon minttua mausteeksi.  

Tänä kesänä on vettä riittänyt  kasveille kastelemattakin. Salaatit ja maustevihannekset ovat kasvaneet tosi reippaasti. Kun salaattikerästä ottaa muutaman lehden, niin muutaman päivän kuluttua taas on iso kerä. Etenkin tammenlehtisalaatti on kasvanut mainiosti.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi kun kaunis neuletta, ja kun on vielä valkoinen, niin tykkään :)
Meillä ei ole vielä satanut.

pappilanmummo kirjoitti...

Talvikki-niminen sukkamalli sopiikin olla valkea.

Jaana kirjoitti...

Todella kaunis ja valkoinen väri vielä hivelee silmää!

pappilanmummo kirjoitti...

Valkea on sopiva juuri tähän malliin