Sivun näyttöjä yhteensä

10.10.2013

10.10. klo 10

Päivä on ollut monivaiheinen tänäänkin. Vaihteeksi olen aloittelemassa uutta. Niinpä kävin aamusta allekirjoittamassa työsopimuksen ja sopimassa muutenkin työn kulusta. Jopa selvisi monia tärkeitä asioita samalla kerralla. Oli myös mukavaa tavata työtovereita, joita harvemmin näkee.

Päivällä kävin myös kunnostamassa suvun hautoja. Vein kukat ja siivosin niitä muutenkin. Hautausmaalla hautoja hoidetaan melko hyvin, mutta joillakin haudoilla käydään harvemmin ja hoito ilman hoitosopimusta on heikkoa.
Ensimmäiset kylvötkin on jo tehty! Maa-artisokat on otettu ylös ja maa kunnostettu uutta satoa varten. Niinpä akkasahra pääsi taas käyttöön, kun vedimme sillä vaot, joihin kylvettiin maa-artisokat ensi vuotta varten. Varsinainen sato pääsi kellariin hiekkaan säilöttynä.
Maa-artisokasta saa hyvää keittoa ja muun muassa perunasoseeseen uutta makua. Juurimukulat ovat vaihtelevan muotoisia ja muhkuraisia, minkä vuoksi ne ovat kuitenkin hankalampia kuorittavia kuin perunan mukulat.

Ureaakin on ruiskutettu omenapuiden ja muiden hedelmäpuiden alle, koska tämä kesä toi hedelmäpuihin paljon muumiotautia. Niinpä muumiotaudin ja omenaruven ehkäisemiseksi kannattaa tehdä syksyllä lehtien varisemisen jälkeen urearuiskutukset.

Parina viime päivänä olen pessyt pyykkiä useamman koneellisen ja silittänyt ja silittänyt. Nyt on taas sileää puhdasta alle- ja päällepantavaa.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Me käytiin viime viikolla laittamassa vanhempieni hauta kuntoon Kanervat ja kynttilälyhty !

Maca kirjoitti...

Hyvä tietää tuo ureajuttu. Me otimme tänään tätien haudan ympäriltä reunakivat pois ja olipa se urakka! Maa laitetaan nurmelle ja hoitajien on helpompi ajaa nurmikko, kun ei ole hankalia kiviä haudan ympärillä.

pappilanmummo kirjoitti...

Ennen pakkasia onkin hyvä laittaa haudat kuntoon

pappilanmummo kirjoitti...

Näin meilläkin ainakin yhden sukuhaudan kanssa pitäisi tehdä