Sivun näyttöjä yhteensä

1.10.2013

Paluu kesälomilta

Kirjastosta etsiskelin Tunisiaa koskevaa informaatiota. Suomeksi löysin Helena Ferchichin kirjoitaman kirjan Vuosi Tunisiassa pohjoisen naisen silmin. Nainen, etenkin pohjoismaalainen nainen, pystyi Tunisiassa 1990-luvun puolivälissä liikkumaan jonkin verran yksinkin. Ferchichi asui suurimman osan Tunisian ajastaan maalla köyhien perheiden keskellä Soussen pohjoispuolella. Hän oli siellä tutkimassa naisen asemaa ja muslimien arkea. Hän kertoi, miten tunisialaiset, etenkin naiset ottivat hänet hyvin vastaan ja kutsuivat mukaan omiin koteihinsa ja toimiinsa.
Kirjasta sai tietoja myös muualta Tunisiasta. Oli mielenkiintoista lukea, millaista ja miten erilaista elämä on maan eri osissa.

Eilen pääsivät kukat kesälomilta sisälle. Ne, kaktukset ja muut sisäkukat, olivat viettämässä kesää parvekkeella. Samoin pakkasen uhatessa piti ottaa pihalta suojaan niin isot verenpisarat kuin pelargoniatkin. - Ei sitten tullutkaan pakkasta viime yönä! Hain kuitenkin illalla varuiksi myös vielä kukkakimpun monenlaisia kesäkukkia puutarhasta sisälle: asteria, revonhäntää, kehäkukkia...
Eilen nostimme osan porkkanoista. Nuo päätyivät kellariin. Pienet kerättiin ämpäriin ja niitä tänään jo vähentelin.

Tänään laitoin kuivumaan sellerinlehtiä uunin päälle. Mukava tuoksu leviää huusholliin ja kädet tuoksuvat vieläkin sellerille.

Ei kommentteja: