Sivun näyttöjä yhteensä

5.10.2013

Maa-artisokka ja ruusukvitteni


Mökillä olemme nauttineet kauniista aurinkoisesta päivästä monenlaisen puuhan kera. Jo eilen tulimme ja laitoimme illalla verkonkin. Niinpä sitten mies sai taas tänään aamupäivän perata kaloja, kun tuli ahvenia ja kiiskiäkin reilusti.

Minä olen nauttinut sienestämisestä. Jo eilen illalla käväisin pienen lenkin, tänään aamupäivällä pitemmän kuljeskelun ja yhdessä vielä illansuussa käväisimme vähän kauempana. Metsässä on ollut mukavaa käveleskellä.

Iltapäivällä kaivoin mökin maa-artisokat. Eivät myyrät olleetkaan kuljettaneet sentään kaikkea pesiinsä. Isommat talteen ja maa-artisokkamaa uudelleen kunnostettiin ja kylvettiin pienet siemeneksi seuraavaa kasvukautta varten - mikäli myyrät eivät niitä kaikkia vie mennessään.

Mökin maaperä on hyvin kivikkoinen. Mies istutti kuitenkin pari Japaninruusukvitteniä. Olipa kaivamista istutuskuoppaa varten. Ennestään meillä on ollut niin täällä kuin kotonakin pari ruusukvittenipensasta. Tänä vuonna ne kukkivat huonosti eivätkä tuottaneet lainkaan hedelmiä kuten edellisenä kesänä. Ehkä ensi vuonna paremmin. Täällä en kyllä luota noiden uusien säilymiseen, koska emme verkottaneet niitä.
Nyt lämmin sauna odottaa tänäänkin. Ja uimaankin vielä pääsee. Tosin veden lämpötila on enää 9 astetta, mutta aamullakin ilman saunaa kävimme pulahtamassa.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Miten sinä saat maa-artisokat säilymään?

pappilanmummo kirjoitti...

Osan maa-artisokista keitän soseeksi pakastimeen, osan palautamme takaisin maahan kevättä varten eli valmiiksi kasvukautta varten ja osa on muuten vain maassa ja nostetaan vasta keväällä (näin siis kotona olevalla maa-artisokkamaalla). Osan laitamme kellariin hiekkaan kuten porkkanat ja palsternakat.

Kiiris kirjoitti...

Maa-artisokat ovat herkkua. Minulla oli joskus puutarhapalsta, jossa viljelin maa-artisokkaa. Keitto niistä on kerrassaan herkullista.

Pois, pois myyrät!