Sivun näyttöjä yhteensä

20.8.2018

Tänään kotona

Maanantai-iltana edellispäivänä tehdyt lusikkaleivät täytettiin, osa tyrnihyytelöllä, osa viinihyytelöllä. Mies urakoi parisataa valmista leipää . Nuo sokeroidaan pölysokerilla myöhemmin.
Leivoin kierrepullia litran taikinasta. Nämä ovat laktoosittomia ja kananmunattomia. Tein tavallisen pullataikinan. Jaoin sen neljään osaan ja kaulitsin levyksi. Levyn päälle tein tahnan laktoosittomasta margariinista ja pölysokerista. (100 grammaa margariinia ja desi pölysokeria sekä ruokalusikallinen vaniljasokeria yhdelle levylle) Levitin seoksen levylle ja lisäksi purkillisen hedelmämixiä. Rullasin taikinan ja leikkelin viipaleiksi muffinsivuokiin. Paistoin nousseina 9 minuuttia 225 asteessa. (Seuraavan annoksen teen lähipäivinä).
Omenat ovat tippuneet puista ja lisäksi ne ovat ylen matoisia.  Parisen tuntia pilkoin  maijalliseen noita pieniä happamia omenoita, joista tein hillon. Keitin mehumaijassa omenat pehmeiksi ja soseutin ne sosemyllyllä, kaadoin isoon kattilaan myös valuneen mehun mukaan. Kiehautin seoksen ja lisäsin 3/4 kiloa sokeria sekä pieneen määrän sokeria puoli pussillista punaista Melatinia kiinteyttämään hillon.
Sukkia olen neulonut viime aikoina miltei vain pelkääjän paikalla ollessani - ei ole ollut  oikein aikaa muuten. Kärjen neuloin tänään odotellessani uunista pullapellisiä.  Nyt on kokeilussa Jonsukkia eli Jonminiä, varrettomia.

Sateinen ilta kului mukavasti näissä touhuissa, hyvä kun maanantain puolella pääsisi vielä nukkumaan!

MakroTex-haasteen tämän viikon aiheena on KOTONA.

9 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Työntäyteinen päivä teillä.
Herkullisia leivonnaisia, nam!

italiafinlandia kirjoitti...

Now it is time to start again enjoying baking!

Marika - Marjakuja blogi kirjoitti...

Voi mitä herkkuja teillä on tehty ja kyllä ollaan vain kotona :)

Maarit / MaarItse-blogi kirjoitti...

Olettepa toimeliaita! Ihanaa sukkaakin pukkaa ♥

riitta k kirjoitti...

Ihania kotoisia asioita <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Oi mitä herkkuja!

PiipeA kirjoitti...

Näyttää niin kotoisalta. Todellista kotoilua!😊

MaaritKoo kirjoitti...

Tyrnihillolusikkaleivät kuulostaa herkulliselta.

Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Rakastan lusikkaleipiä!