Tein pari päivää sitten raparperipiirakan, jonka pakastin synttäreitä varten. Se on laktoositon ja kananmunaton ja gluteeniton. Pohjataikinaan laitoin 4
dl gluteenittomia jauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl
leivinjauhetta ja 1 tl soodaa ja 1 tl vaniljasokeria sekä 125 g
sulatettua
laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon
kolmanneksen
seosta toiseen astiaan. Lisäsin 1 dl laktoositonta maustamatonta
jogurttia
ja neljännesdesin vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle kantikkaaseen lasivuokaan.Litran verran ohuita
raparperinpaloja levitin
pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 2 desiä laktoositonta
maustamatonta
jogurttia sekä 2 tl vaniljasokeria ja 1 dl sokeria. Kaiken päälle
levitin
muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa hieman alle ¾
tuntia 175
asteessa.
Tänään tein appelsiinimuffineja eli gluteenittomia, maidottomia ja munattomia muffineita.
Sekoitin 200 grammaa sulatettua kasvimargariinia ja 2 desiä
appelsiinimehua. Toiseen kulhoon laitoin 3 desiä tattarijauhoja, 3 desiä perunajauhoja, desin tummaa kaakaojauhetta, 3,5 desiä
sokeria, 4 teelusikallista leivinjauhetta ja samoin 4
teelusikallista vaniljasokeria. Sekoitin nämä ja sihdin läpi sirottelin
rasva-appelsiinimehuseokseen. Sekoitin tasaiseksi taikinaksi. Laitoin
taikinan 22 kaksinkertaiseen paperiseen muffinivuokaan, joihin oli
sivellyt hieman öljyä pullasutilla. Sirottelin päälle keltaisia strösseleitä.
Paistoin muffineita noin 15 minuuttia 200 asteessa.
1 kommentti:
Kiitos vinkeistä.
Joskus käy vieraita, jotka eivät voi nauttia meidän normaaleja kahvipöydän antimia.
Lähetä kommentti