Sivun näyttöjä yhteensä

18.8.2018

Laktoositonta, munatonta, gluteenitonta leivontaa

Tein pari päivää sitten raparperipiirakan, jonka pakastin synttäreitä varten. Se on laktoositon ja kananmunaton ja gluteeniton. Pohjataikinaan laitoin 4 dl gluteenittomia jauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa ja 1 tl vaniljasokeria sekä 125 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen astiaan. Lisäsin 1 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja neljännesdesin vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle kantikkaaseen lasivuokaan.Litran verran ohuita raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 2 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia  sekä 2 tl vaniljasokeria ja 1 dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa hieman alle ¾ tuntia 175 asteessa.
Tänään tein appelsiinimuffineja eli gluteenittomia, maidottomia ja munattomia muffineita.
Sekoitin 200 grammaa sulatettua kasvimargariinia ja 2 desiä appelsiinimehua. Toiseen kulhoon laitoin 3 desiä tattarijauhoja, 3 desiä perunajauhoja,  desin tummaa kaakaojauhetta, 3,5 desiä sokeria, 4 teelusikallista leivinjauhetta ja samoin 4 teelusikallista vaniljasokeria. Sekoitin nämä ja sihdin läpi sirottelin rasva-appelsiinimehuseokseen. Sekoitin tasaiseksi taikinaksi. Laitoin taikinan 22 kaksinkertaiseen paperiseen muffinivuokaan, joihin oli sivellyt hieman öljyä pullasutilla. Sirottelin päälle keltaisia strösseleitä. Paistoin muffineita noin 15 minuuttia 200 asteessa.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kiitos vinkeistä.
Joskus käy vieraita, jotka eivät voi nauttia meidän normaaleja kahvipöydän antimia.