Sivun näyttöjä yhteensä

19.8.2018

Lusikkaleipätalkoot

Lusikkaleipiä olemme tehneet urakalla tänään vielä myöhään illalla lentopallopelin jälkeen. Vielä nuo ovat kokoamatta. Tein kaksi kaksinkertaista annosta lusikkaleipätaikinaa ja saimme yhdeksän pellillistä pikkulusikoilla tehtyjä leipäsiä. 

Kaksinkertaiseen lusikkaleipätaikinaan tuli 400 grammaa laktoositonta voita, 3 desiä sokeria, 4 teelusikallista vaniljasokeria, 2 teelusikallista soodaa  ja 8 desiä puolikarkeita vehnäjauhoja. 
  Kiehautin voin miedossa lämmössä teräskattilassa välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Kun vaahto alkoi laskeutua, kaadoin voin kulhoon. Lisäsin sekoittamatta kulhoon sokerin ja laitoin kulhon jäähtymään  viileään lentopallopelin ajaksi. Palattua kotiin vatkasin hyytyneen rasvan  ja sokerin lusikalla vaahdoksi. Lisäsin kuivat aineet, jauhot, vaniljasokerin ja soodan. Ja taikina oli valmis lusikkasouviin. Perinteisillä syvillä pikkulusikoilla teimme taikinasta lusikanmuotoiset puolipallot leivinpaperin päälle pellille.  Paistoin lusikkaleivät 175 asteessa noin 10 minuuttia pellillinen. 
Tämä päiväkin oli työntäyteinen: messu, sairaan ehtoollinen kotona, sielunhoitokeskustelu ja monta muuta lyhyttä keskustelua kohdattujen ihmisten kanssa. Veto oli poissa kotiinpalattua, mutta kohta vain oli lähdettävä vielä pelaamaan. Toisaalta antoisa päivä: Minulle kerrottiin, että on esirukoilija, joka muistaa tätä paikallista pappiakin joka päivä rukouksissaan. Ehkä siksi olen jaksanut tämän kuuman kesän!

Jälkikirjoitus 26.8.: Lusikkaleivät onnistuivat erittäin hyvin tällä kerralla. Niistä tuli mureita ja maukkaita tyrnihyytelö- ja viinihyytelötäyttein.

Ei kommentteja: