Sivun näyttöjä yhteensä

3.8.2018

Tie valmis on

Luin Seppo Vänskän kirjan Japani yllättää yhä uudelleen - 20 vuotta lähetin kyydissä (Uusi Tie 2013)muutama vuosi sitten. Se kertoi omaelämänkerrallisesti Seppo Vänskän ja perheen Japanin vuosista, Kaukoidän lähetyskentällä koettua.  Siellä olin päässyt myös vierailemaan Vänskien luona ja tutustumaan Sepon ohjauksella Kansanlähetyksen Japanin työhön.


Tämä uusin Seppo Vänskän kirja  Tie valmis on - Kaksikymmentä vuotta Kansanlähetyksen kotimaan työssä (Barents 2017) kertoo Sepon työstä Suomessa Kansanlähetyksen palveluksessa ja eläkevuosien toiminnasta ja elämänmatkallaan kohtaamistaan henkilöistä. Mielenkiintoista kerrontaa, koska olen ollut lähetystyöstä kiinnostunut.


Kirjan otsikko puhuttelee minua nyt erityisesti. Sepon tie on valmis. Hän sai tänä kesänä lähtökutsun. Japanin lähetti, piirijohtaja Seppo Vänskä menehtyi yllättävän sairauden murtamana 20. kesäkuuta.


Kirjansa viimeinen luku on otsikoitu myös: Tie valmis on. Tuo virsi 511 kertoo sanoissaan tästä ja siihen Seppo liittyy.


Kämmeneen Herran, pieninkin
Pääsemme Jumalan kämmenelle. Hänen käsissään on turvallista ja hyvä olla. Opin luottamista. Luottamus pääsee niin helposti karkuun epävarmassa maailmassa. Mutta kun olen Jumalan kämmenellä, minun ei tarvitse pelätä. Hän pitää minusta huolen.


Päätän tämän pohdiskelun ja samalla kirjani virren viimeiseen säkeistöön:
Tie valmis on
ja päässä sen
vastaus löytyy ikuinen,
ja kerran ehjä ihminen
ylistää tietä Kristuksen.


SOLI DEO GLORIA!


Helmet-lukuhaasteen 2018 seuraaviin kohtiin:
1. Kirjassa muutetaan
4. Kirjan nimessä on jokin paikka
33. Selviytymistarina


Tämä postaus liittyy myös MakroTex-haasteeseen aiheenaan VIIMEINEN.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Koskettavaa...

Maarit / Rosanpunaista kultaa kirjoitti...

Lohdullista, että viimeinen matka päättyy kotiin.

Pieni Lintu kirjoitti...

:)