Sivun näyttöjä yhteensä

1.1.2020

Väärin rakastettu

Väärin rakastettu ( Kirjapaja 2019) on kirja vanhemman ja aikuisen lapsen ristiriidoista. Psykologi ja psykoterapeutti Hannele Törrönen pohtii mm. voiko loukkaantumisen ja väärinymmärryksen kierteen katkaista.

Vanhemmillakin voi olla omassa elämässään haasteita, vastoinkäymisiä ja muutoksia. Ja tottakai tuo eletty elämä näkyy myös suhteessa lapsiin. Törrönen on löytänyt Eeva Kilven lohduttavan runon
(Terveisin 1976 WSOY):
Miten minua helpottaisi tieto
jota en voi koskaan saada:
että jonkin salaperäisen erehtymättömän
biologisen lain mukaan
olen ollut paras mahdollinen äiti
juuri näille pojille
virheistäni huolimatta.

Luin kirjan pohtien oman elämäni vaikeuksia poikieni kanssa ja surren sitä, miten olen aikanaan toiminut, vaikka olen toiminut parhaan silloisen ymmärrykseni mukaan. Jotakin suhteessa on mennyt niin pieleen, että aikuistuttua suhde omaan vanhempaan ei toimi. Välirikko voi olla täydellistä kieltäytymistä yhteydestä.  Usein erimielisyyksiin ei ole edes yhtä selkeää syytä tai syy on painunut  tavoittamattomiin. Kukin on käsittänyt asiat eri tavalla ja myöhemmin niitä ei olekaan käsitelty yhdessä tai terapiassa.
Miten voisi vielä korjata suhdetta ennen kuin aika jättää, pohdin?

Helmet-lukuhaaste on Helmet-kirjastojen leikkimielinen lukuhaaste, joka kannustaa  tarttumaan uuteen ja yllättävään luettavaan! Tässä ryhmässä voi jakaa lukukokemuksias ja kysyä apua.

Tämä kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin
4. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on monta ihmistä
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
42. Kirjassa on isovanhempia

Ei kommentteja: