Sivun näyttöjä yhteensä

30.1.2020

Näkymätön sukupuoli

Muunsukupuolisuudesta kertoo teos Näkymätön sukupuoli, ei.binäärisiä ihmisiä (Into voima 2018). Se on tietokirja tästä aiheesta, samalla sarjakuvakirja ja kertoo ihmisitä, jotka eivät identifioidu miehiksi tai naisiksi. Teos sai alkunsa opinnäytetyönä, koska Apila Pepita Miettinen ja Jenni Holma tarvitsivat harjoitustyön aiheen. Kolmantena tekijänä on mukana Voima-lehden päätoimittajana toiminut  Kaisu Tervonen. Kirjan sarjakuvat tekivät Pii Anttonen, Kimmo Lust ja Apila Pepita Miettinen.

Kirjassa on Tarja Halosen esipuhe, asiaan liittyvää sanastoa, sarjakuvat ja joukko muunsukupuolisten henkilökuvia, haastatteluja kuvineen. Suurin osa haastatelluista on syntynyt 1970- ja 1980-luvulla.

Tekijät kokevat kirjan tavoitteen olevan yhteiskunnallinen. Näet olisi jo aiheellista korjata translaki, mikä loukkaa nykyisenä ihmisoikeutta.
Transpoli oli minulle kuitenkin hyvä itsetutkiskelumatka. Missä muualla saa oikeasti pohtia useampaan kertaan, mikä käsitys omasta sukupuolesta on ja milloin on ensimmäisen kerran ajatellut olevansa mitään sukupuolta. (Timja).

Paljon tärkeää tietoa ja rohkeita kaapistatuloja.

Tämä kirja kuuluu Aikuisten lukuhaasteen 2020 aiheeseen Sukupuolen kaikki puolet.

Kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
18. Sinulle tuntematonta aihetta käsitteleva kirja
30. Kirjassa pelastetaan ihminen
33. Kirjassa tapahtuu muodonmuutos

Ei kommentteja: