Sivun näyttöjä yhteensä

8.1.2020

Karjalanpiirakoita

Aamulla aikaisin - kuudelta - olivat Arja ja Elma menneet seurakuntatalolle taikinantekoon. Elma teki piirakkataikinan ja Arja laittoi puuroin hautumaan. Minä menin vasta seitsemän maissa mittaamaan sopiviksi paloiksi (20 grammaa) ja pyörittämään valmiiksi kakkaroita, joista sitten piirakantekijät alkoivat pulikoida piirakkapohjia kahdeksalta olleen aamuhartauden jälkeen. Kun piirakkapohjia valmistui  sopivasti, rypyttäjät kävivät töihin. Paistajat olivat jo lämmittäneet ison kiertoilmauunin sopivaksi ja vähitellen alkoi tulla valmiita piirakoita uitettavaksi vielä maitorasvaseoksessa.


Toistakymmentä tekijää oli paikalla ja satoja piirakoita valmistui aamupäivän aikana. Suurin osa näistä taisi olla ennalta tilattuja. Joka kuukauden toinen keskiviikko leivomme karjalanpiirakoita lähetystyön hyväksi, ehkä joskus tiheämminkin. Talkoot!
Missokauppamme tuotto olikin viime vuonna noin 45 000 euroa. Siihen kuului leivontojen ( myös pullia ja kakkuja)  lisäksi kierrätyskaupan toiminta ja uusia tuotteitakin kuten sukkia ja lapasia.

Karjalanpiirakoiden ohje vinkiksi:
(Noin 800 kpl)
9,6 kg ruisjauhoja
1,6 kg vehnäjauhoja
10 litraa vettä
16,5 rkl suolaa
7 dl öljyä

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Jumala siunatkoon piirakantekijöiden kädet ja kutojien sormet! Tuolla rahalla tehdään niin paljon hyvää ja Jumalan siunaus vielä enentää lahjan annin.
Ole siunattu, sinäkin siskoni, tänään!

Jaana kirjoitti...

Huh, mitkä talkoot - herkulliset - teillä! Näyttävät ihanilta. Mahtavaa, että jaksatte urakoida noin paljon lähetyksen hyväksi. Peukutan!