Sivun näyttöjä yhteensä

20.1.2020

Tammisen Suomen historia

Petri Tamminen on ollut viime aikoina tapetilla poikansa Antti Röngän kanssa. He kirjoittivat äskettäin yhteisen kirjan. Tamminen on kirjoittanut monta kirjaa aikaisemmin, ainakin 12 kirjaa, novelleja, lyhytproosaa ja romaaneja.
Tämä Suomen historia ilmestyi Suomen täyttäessä 100 vuotta eli vuonna 2017 (Otava).

Kirja on kerrotuista muistoista kirjoitettu Suomen historia.  Noin viidestäsadasta yhteydenpidosta ja kyselystä on kertynyt 83 kirjallista katkelmaa. Kirjan lopussa on lueteltu ne henkilöt  ja yhteisöt, joiden kertomia muistoja löytyy tästä kirjasta. Muutama tuttukin ilmeni heidän joukossaan. Tamminen asuu näet lähistöllä, Asikkalan Vääksyssä.

PULA
Mitään näitä nykyisiä bonus- tai plussakortteja äiti ei huolinut. Hän sanoi, että hän eli jo sen oman korttiaikansa silloin sodan jälkeen.

Meidänkin taloon saapui tarkastaja laskemaan eläimet. Jokaisesta meni luovutusvero. Kanoja oli kaksikymmnetäyksi, mutta kun yksi oli musta ja kanalassa huonot valot, niin tarkastaja merkkasi papereihinsa että kaksikymmentä. Se pimeä kana oli äidille hyvin rakas. Äidin mielestä se oli se ainoa oikea kana, kun se muni meille.

Mukavaa, helppolukuista.

Tämä kirja menee Aikuisten lukuhaasteen kohtaan Paikallisia kirjailijoita.

Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin
2. Iloinen kirja
11. Vaihtoehtohistoria
31. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla
37. Ajankohta on merkittävä tekijä kirjassa

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Tammisen kirja oli meillä lukupiiri-kirjana hiljattain.
Tämä kirja sai itseni muistamaan asioita, jotka luulin unohtaneeni.