Sivun näyttöjä yhteensä

10.2.2020

Eilen talvi, tänään kevät?

Onpa tämä helmikuu!
Vielä eilen aamusella oli maa valkoinen kotipihalla. Satoi vettä ja vaikka ehdin kolata jo toissapäivänä tien, niin siihen jäi sen verran lunta, että vesisade ja yöpakkanen oli tehnyt tien liukkaaksi.
Lumet lähtivät jo eilen sulamaan ja aamulla tänään herätessäni suurin osa pihaa oli vihreän vallassa: lumet olivat kaikonneet. Koko yön satoi ja tuuli voimakkaasti, jopa niin, että ajattelin katon lähtevän lentoon.  Talossamme on peltikatto. Se kolisi tuulen voimasta ja loputkin lumet katolta paiskautuivat äänekkäästi maahan yön aikana.

Nyt illalla kokonaan yläpihan piha-alueelta ovat lumet kaikonneet taas kerran. Ala-puutarhassa varjoisissa paikoissa vielä valkeaa näkyy. Monta kertaa tänä talvena olemme saaneet ohuen lumipeitteen ja taas muutaman päivän kuluttua se on kadonnut. Tänäänkin on ollut nelisen astetta lämmintä ja koko päivän vesisadetta.

Finlandia-hiihtokin, jota on järjestetty vuodesta 1974 Lahden ympäristössä (aluksi Hämeenlinnasta Lahteen)  jouduttiin nyt ensimmäistä kertaa perumaan heikon lumitilanteen vuoksi. Sunnuntaina alkanut sään lauhtuminen, ennustetta suurempi sadekertymä ja tuuli ovat sulattaneet latupohjat erittäin huonoon kuntoon.

Joka vuosi, ainakin 15 vuoden ajan,  on meidänkin kodin ohi kulkenut latukoneella ajettu latu, mutta tänä vuonna ei ole ollut siitä toiveitakaan. En ole vielä kertaakaan suksilla ollut - mies marraskuulla käväisi ensimmäisen kerran hiihtomäen luona olleella lyhyellä latu-uralla kokeilemassa suksien luistavuutta keinolumella.

Myös MakroTexin haaste-aiheeseen HELMIKUU  liittyy tämä postaus.

10 kommenttia:

Diana Taylor kirjoitti...

Beautiful photo of the snow - this February seems much warmer for so many of us.

SusuPetal kirjoitti...

Oli kyllä hurja myrsky!

Lumeton on talvi ollut täällä Helsingissä, vettä sen sijaan on riittänyt!

-maiju- kirjoitti...

Jopas! Kyllä onkin ollut hassu talvi. Tulee lunta, tulee vettä, ei ole lunta, saappaat jalassa tallustellaan. Ei mua haittaa, vaikka on lumetonta. Eipä ole sitten liukastakaan.

riitta k kirjoitti...

Myrskyä riitti eilen ja vettä. Tänään keväinen sää.Outoa on.

Aritha V. kirjoitti...

We have "mild" winters now. Is is weird, isn't it?
But I love to see your photos.

Kirsti Kaija kirjoitti...

On sielläkin ilmojen vaihtelua kerrassaan.
Muuten upeat ystävänpäiväsukat. En päässyt jostain syystä kommentoimaan oikeaan kohtaan.

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Vaihtelua kyllä riittää! Olen täällä jo lapsille sanonut, että aina kun tulee vähänkin lunta, kannattaa heti käydä pulkkamäessä, koska seuraavana päivänä sitä ei ehkä enää ole.

italiafinlandia kirjoitti...

Mitä talvi!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kovin näyttää samalta mitä täälä

päikkä kirjoitti...

Täälä meillä ei ole lunta ollut kuin muutamana päivänä ja silloinkin vain todella vähän. Minua se ei kyllä harmita, kun viime kevään olin töissä Helsingissä lunta oli siellä aivan valtavasti. Vaihteeksi tällainen talvi :)