Sivun näyttöjä yhteensä

25.2.2020

Islamin naisten salattu elämä

Tämä kirja on Geraldine Brooksin kirjoittama Islamin naisten salattu elämä (Nemo 2001). Brooks on australialainen juutalaistaustainen toimittaja ja kirjailija, joka asuu Yhdysvalloissa.Hän on toiminut Wall Street Journalin kirjeenvaihtajana.

Kirjassa on sanasto, kirjallisuusluettelo ja hakemisto.Mm. Pakistan, Egypti, Eritrea, Jordania, Saudi-Arabia, Iran, Palestiina ovat maita, joissa hän kävi tutustumassa naisten elämään ja mahdollisuuksiin.

Jokaisella on oma tapansa muistella matkojaan. Toiset pitävät matkapäiväkirjaa,toiset ottavat valokuvia. Minä menen makuuhuoneeseen ja avaan vaatekaappini. Siellä vaatetangolla roikkuu muistoja kuudelta vuodelta ja kahdestakymmenestä maasta.

Eläessäni islamilaisten naisten keskellä tulin osaksi tätä maailmaa, joka yhä 1900-luvun viimeisellä vuosikymmenellä on erittäin yksityinen ja perhekeskeinen. Julkisuudessa useimmat naiset kulkevat kuin varjot. Heitä kahlitsee joko fyysisesti hijab tai henkisesti käyttäytymisnormit, jotka aiheuttavat monille naisille monia estoja. Ainoastaan korkeiden muurien suojassa ja suljettujen ovien takana nämä naiset pystyvät koskaan olemaan vapaita.

 Minua on kiinnostanut tutustua islamin maailmaan monella tapoaa tutustuttuani Afganista ja Iranista ja Irakista tulleisiin turvapaikanhakijoihin. Kirja oli mielenkiintoista ja toisaalta ahdistavaa luettavaa.

Tämä sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin
  9. Kirjassa kohdataan pelkoja
18. Sinulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja
39. Kirjassa lennetään
41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan

Ei kommentteja: