Sivun näyttöjä yhteensä

28.2.2020

Talvi vai ei

Helmikuun viimeisenä sunnuntaina vietimme miehen veljen 80-vuotisjuhlia metsässä nuotion äärellä. Makkaratkin maistuivat mukavassa aurinkoisessa säässä. Metsäretken jälkeen illansuussa oli taas, kuten joka sunnuntai, suvun lentopallopeli. 80-vuotiaskin pelasi taas loistavasti. Hänen syöttönsä ovat todella hyviä ja verkolla hän pesi minut usean kerran. Meillä on näet pelissä naisten ja miesten puoli.
Lulu-koira pääsi mukaan juhlimaan isäntäänsä.
Maanantain vietimme mökillä hienossa auringonpaisteessa. Järvi oli jäässä. Jääpeite oli tosin aivan ohut. Potkaisin saappaalla jäätä laiturin päässä ja tuli heti aukko. Jää oli noin puolisenttistä. Sain ämpäriin veden helposti. Lunta ei tosiaan ole!
Pihlaja-angervokin on saanut vihreää oksiinsa. Helsikuulla jo vihreää!
Tulppaanin lehdet ovat ilmaantuneet näkyviin kukkapenkissä.
Mökkimatkan tarkoituksena oli kaataa puita. Mies kaatoi pitkän pitkän koivun. Kaadettaessa kävi kämmi: moottorisahan terä jäi kaatuvan puum alle ja vääntyi. Onneksi oli toinen  terä varalla vanhsta sahasta. Niin työ pääsi jatkumaan.
Mies sahasi rungon pölleiksi, joita kantelin pinoon. Seuraavalla mökkireissulla on taas runko tai kaksi pääsemässä maata kohti ja vähitellen haloiksi.
Pienemmät oksat ja mökin pihalta kerätyt tuulen tiputtamat risut poltin nuotiossa.
Aina hiilloksella paistunut makkara maistuu tällaisen työn lopuksi.
Torstaisin viiden maissa pysähtyy kirjastoauto postilaatikkomme luona puolisen tuntia. Tämä on loistavaa palvelua kulmakunnallemme. Usein haen pääkirjastosta tilaamani kirjat, mutta palautan ne tänne - ja toki lainaan autostakin.
Talvi näyttää kotipihalla tällaiselta: lumetonta  on ollut. Pari kertaa kolasin hieman lunta tänä talvena. Ne lumet ovat sulaneet jo aikoja sitten.

 Jeesus sanoo: "Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."
Matt. 6:20-21

2 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kylläpä näyttää keväiseltä.
Nykyajan kahdeksankymppiset vaikuttavat paljon ikäistään nuoremmilta :)
Mukavaa maaliskuuta!

aimarii kirjoitti...

Ei talvelta näytä, mutta hieno retkeilysää on ainakin ollut. Seniorit ovat nykyään hyvinvoipia ja energisiä, kun ovat peruskunnostaan vuosien karttuessa jollain lailla pitäneet huolta.