Sivun näyttöjä yhteensä

24.3.2020

Puun kaato

Kotipihalla on kasvanut iso koivu. Viime vuosina siitä alkoi tippua kuivia oksia yhä enemmän ja enemmän. Niinpä pohdimme sen kaatoa jo ainakin pari vuotta. Vihdoin tänään se sitten kaatui, kun mies sahasi sen poikki. Paksu puu se oli, hyvä että sahan terän pituudella sen sai katki ympäri puuta kiertäen.
Puu kaatui suurinpiirtein siihen ajateltuun paikkaan, vaikka tuulikin aika voimakkaasti. 
Lahoa oli puun keskellä. 

Eilen kävimme sauvalenkillä. Metsästä löytyi kukkanuppuja. Tuolla alueella kasvaa sinivuokkoja, mutta tuo ei liene sinivuokko, vaan kylmänkukka. Kunhan sen teriön näemme avoinna, niin laji voinee varmistua. Omassa pihassa eivät sinivuokot vielä kuki. 
Päivällä lähdin mökille ennen kuin rajat sulkeutuvat. Järvi olikin jäässä ja sain hakata harjanvarrella reiän jäähän saadakseni vettä ämpäriin ja käsienpesuvesikanisteriin. Aurinko tosin lämmitti päivän mittaan rannan jäätä, jolle sitten siunaantui vettä.
Tänään aurinkoisena päivänä on tuullut vielä kylmästi, joten pihahommia mökillä en paljoa tehnyt. Kävin sentään  lenkillä.

Lämmittää mökkiä on pitänyt monta kaminallista, jotta kylmyyden ja kosteuden  rakenteista saa pois ja tarkenee täällä nukkua.

7 kommenttia:

Eetu kirjoitti...

Meillä olisi kotipihalla puu, mikä pitää kaataa niin nyt ois hyvä hetki. Se on sen verran pieni että hyvin omin voimin kaatuu moottorisahan avulla. Hyvä että ehdit vielä mökillä käymään.vvvv

Janna kirjoitti...

Meillä on suuri mänty, jonka aina pelkään kaatuvan kun oikein myrskyää. Se puu tulisi kyllä kaataa pikapuoliin, ehkäpä siinä samalla myös hankkiutua eroon muutamista muista pienemmistä. Me tuskin itse sitä urakkaa tulemme kuitenkaan tekemään. En muuten koskaan ole nähnyt kuvaa, jossa puu on laho keskeltä. Mielenkiintoista!

pappilanmummo kirjoitti...

Eetu ja Jannna: Nuo kuivuvat, tippuvat oksat kertoivat etukäteen puun kunnosta.

Anna E kirjoitti...

En tiennyt että kuivien oksien tippuminen on merkki siitä että se tulisi kaataa. Tuttava myös juuri töissä kertoi että heillä puun kaato tulossa eteen. Ilmeisesti aina myrskyaikoina ovat myös hieman peloissaan että se kaatuu talon päälle. Kaunis tuo teidän mökkialue. Varmasti mukava viettää päiviä tuolla.

pappilanmummo kirjoitti...

Anna E: Mökki on minulle maailman paras paikka!

Jani Virtanen kirjoitti...

Puutarhassamme on myös puu, jonka haluamme kaataa. Olemme jo palkanneet yrityksen kaatamaan puun. Toivottavasti puu kaatuu suunnitellusti. https://www.rakennusjkoivula.fi/puunkaadot

Daniela kirjoitti...

Siinä on ollut puulla kokoa. Meidän naapuri valitteli, että heillä olisi puun kaataminen myös edessä. Ilmeisesti heille on tulossa aurinkopaneelit, joten osa puista varjostaa talon kattoa liikaa. Ensin heidän tulee etsiä joku, jolta hoituu puiden kaatotyöt.