Olipa taas leivontapäivä! Aamulla puuronkeittäjä ja piirakkataikinantekijä olivat menneet jo puoli kuudelta seurakuntatalolle aloittamaan työt. Minä aloitin vasta puoli seitsemän maissa pyörittelemään palleroita. Pallerot ovat 20 gramman kokoisia karjalanpiirakkataikinapalasia, jotka teen valmiiksi piirakankaulijoille. Sitten pääsevät heidän jälkeensä hommiin piirakoiden rypyttäjät ja sen jälkeen on paistajien vuoro. Paistamisten jälkeen piirakat vielä uitetaan rasvaseoksessa ennen kuin ne viedään pakattaviksi. Ostajia alkai tulla jo jonoksi asti hakemaan lämpimiä maistuvaisia. Noin kuusi ja puolisataa piirakkaa teimme tänään lähetystyön hyväksi.
Kun puuro loppui, niin jäi palleroita vielä hieman. Sain niitä kotiin ja kotona keitin ison kattilallisen riisipuuroa, kaulin piirakkapulikalla piirakat ja niin viisi pellillistä valmistui illan mittaan syötävää pakastimeen. Jouluruokaa...
2 kommenttia:
Ihanilta näyttävät.
Puikko...: ja niin maistuivatkin!
Lähetä kommentti