Sivun näyttöjä yhteensä

4.1.2024

Sinun tähtesi täällä

 

Presidentin Sauli Niinistön puolison Jenni aukion kirjoittama kirja Sinun tähtesi täällä, vuodet tasavallan presidentin puolisona (WSOY 2023) tuli vihdoin kirjastosta luettavakseni juuri jouluksi. Sain joulukirjan!

 Sinun tähtesi täällä on kuitenkin monimerkityksinen nimi tälle kirjalle. Jenni Haukio on eräänlainen tähti ja miehensä tähden valintojaan tehnyt. Kirja on muistelmateos.Toki monet muutkin presidenttien puolisot ovat kirjoittaneet muistelmiaan ajastaan prsidentin puolisona. Kirjassa ei kovin paljon arvostella mitään, vaan kerrotaan eri tilanteista, toki omalta kannalta. 

Kirjoittaja on toki taitava kirjoittaja, mutta kirja oli mielestäni muutoin aika tylsää luettavaa eikä tuonut paljoakaan uutta esille, mitä ei julkisuudessa ole ollut uutisten tai lehtien välityksellä aiemmin. Kiinnosti kyllä, koska olen päivälleen Sauli Niinistön kanssa samanikäinen. Odotan Niinistön muistelmia!

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen 2024 kohtaan 4. Kirjassa on presidentti

1 kommentti:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kirja on kuulemma äänikirjapalvelussa kirjailijan itsensä lukemana. Vielä en ole tähän tarttunut, kun vähän epäilinkin, ettei tuossa mitään uutta olisi. Onnea kuitenkin ensimmäisestä lukuhaastemerkinnästä jo heti vuoden alussa.