Sivun näyttöjä yhteensä

9.1.2024

Turkkilainen aloitus


Sukka voidaan aloittaa kärjestä turkkilaisella aloituksella, kun se neulotaan varpaista varteen päin. Silmukat luodaan kiertämällä lankaa kahden puikon ympärille. Kärkeen aloitetaan lisätä heti silmukoita joka toinen kerros lisäykset molempien puikkojen kummassakin päässä tai jos on jo jaettu neljälle puikolle, yksi joka puikolle, kunnes on luotu tarpeeksi. Sitten neulotaan niin pitkään terää, kunnes on noin 5-6 cm vailla jalan pituus. Ja aloitetaan kantapään teko tiimalasi-mallilla lyhennetyin kerroksin. 

Neuloin Helposti kärjestä -ohjeella oranssista Nallesta sukat. Varren kuvio oli mukava ja helppo neuloa loppujen lopuksi. Neljä kerrosta yksi oikein, yksi nurin. Sitten yksi neulomatta, kaksi yhteen, neulomaton niiden yli yksi nurin. Seuraavalla kerroksella samaan silmukkaan yksi oikein, langankierto ja ykis oikein , sitten yksi nurin ja toisto. Sitten taas neljä kerrosta yksi oikein, yksi nurin. Sitten puikon alkuun yksi oikein yksi nurin ja jälleen yksi neulomatta, kaksi yhteen, neulomaton niiden yli ja yksi nurin jne. 

Joka toinen kuvio alku yksi oikein, yksi nurin.Jotta tuo verkkomainen kuio syntyy. Mallin on suunnitellut Sarianna Lehtonen (Suuri Käsityö 11-12/2019).

Terässä oletin ohjepituuden olevan sopiva, mutta huomasin kantapään tehtyäni, että liian pitkä minulle. Olisi pitänyt ajoissa ajatella jalan pituus eli 0,63x kengännumero. En kuitenkaan käynyt purkamaan, vaan neuloin toisenkin samoin kuin ensimmäisen. Sukat painavat 77 grammaa.

Löysäpipoisten JyJy 2024 aloitetut ja valmiit.

1. Siniraitasukat Seiskaveikasta. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 134 grammaa.
2. Kämmekkäät Wonder wool-langasta. Aloitettu 28.12. Valmiit 30.12. Paino 40 grammaa. +
3. Viivi-sukat Olli-langasta. Aloitettu 30.12. Valmiit 2.1.2024. Paino 96 grammaa.
4. Toiset Viivi-villasukatAloitettu 6.1. Valmiit 7.1. Paino 103 grammaa.
5. Helposti kärjestä-sukat NallestaAloitettu 6.1. Valmiit 9.1. Paino 77 grammaa.
6. Tummansiniset lapaset. Aloitettu 7.1. Valmiit. Paino grammaa.
7. Vihertävät jämälankasukat. Aloitettu 10.1. Valmiit. Paino grammaa.
8. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
9. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
10. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
11. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
12. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
13. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
14. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
15. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
16. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
17. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
18. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
19. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.
20. Aloitettu. Valmiit. Paino grammaa.

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Harvoin teen varpaista varteen -sukkia, mutta juuri viime vuoden lopulla yhdet sellaiset väänsin. Minulle kävi aivan samoin, eli sukista tuli minulle terästä liian pitkät. Arvioin siis kantapään kohdan väärin. Kaipa tuossa kehittyisi, jos useammin harrastaisi - en silti taida.

Sude kirjoitti...

Empä ole ennen kuullutkaan turkkilaisesta aloituksesta vaikka aika paljon Turkista tiedänkin =) Täytyypä tutustua asiaan tarkemmin