Sivun näyttöjä yhteensä

14.5.2019

Kotimaisemista mökille

Lauantaina seutumme Missionistien kokoontumisessa aiheena oli Uusi usko ja uudet nimet, kristinuskon vaikutus henkilönimiin Suomessa ja Afrikassa. Saimme tietoa niin suomalaisista kuin namibialaisista nimikäytännöistä ja vähän tietoa muualtakin esim. etiopialaisesta nimisysteemistä, jossa on isän nimi sukunimenä.
Minna Saarelma-Paukkala on tehnyt väitöskirjansakin nimistöstä. Ja toimii tämän alan  asiantuntijana Suomessa. Hän on mm. almanakkatoimiston johtaja ja on vastuussa nimipäiväkalenterin ylläpitämisestä. 
Sunnuntaina vietimme äitienpäivää myös messussa lapsuuden kotikirkossa. Kukan olemme vieneet äidin haudalle. Suomen lippu oli tietysti kotipihan lipputangossa liehumassa juhlan kunniaksi. Juhlimme myös syömällä aterian ravintolassa. 
Ja tietysti sain ne ainoat oikeat äitienpäiväkukat: valkovuokot! 
 Vielä sunnuntaina lähdin mökille kevättöihin.  Olen kylvänyt monenlaista kasvulaatikoihin. Toki niissä on myös monivuotisia kasveja kuten minttua, sitruunamelissaa, lipstikkaa, viinisuolaheinää, ilmasipulia, oreganoa...
 Nokkoset olivat jo sopivankokoisia otettavaksi kuivuriin. Käsineet olivat pakolliset! niitä käsitellessä.
Tänään löysin myös parikymmentä korvasientä. Eipä niitäkään pidä paljain käsin kerätä. Tein metsälenkin raiviolle, jossa oli metsätyökoneen jälkiä ja niistäp löytyi useimmat korvasienet. 
Mökillä on koko ajan tekemistä. Haravointia, risujen, oksien kokoamista, koska tuuli on pudotellut puista oksia talven aikana runsaasti. Kaadoimme talvella muutaman puun ja nyt pitäisi saada pöllien sahaamisesta syntyneet sahajauhot kerättyä ainakin näkyviltä paikoilta pois. Ja vihdoin ehdin pestä ikkunatkin.
Flunssakin alkaa helpottaa: enää en yski kovin paljoa ja nuhakin on rauhoittunut.
Mökillä on mukavaa olla paljon ulkona, vaikka nyt onkin ollut kovin tuulista.

Ei kommentteja: