Sivun näyttöjä yhteensä

2.5.2019

Vigosta Redondelaan

Tänään oli viimeinen rannikkoreitin eli Coastal Routen  päivä. Redondelassa yhtyy kaksi reittiä, Central Route tulee myös tähän ja väkeä on paljon. On Redondelassa myös ainakin 8 albergueta muiden majoituspaikkojen lisäksi.
Tästä Kapsin alberguesta

 aamulla lähdin, siis tuo komea lasiseinäinen rakennus.
Tämänpäiväinen reitti ei kulkenut rantaa myöten, mutta toisinaan näkyi kyllä vesi.

Tien vieressä kasvoi paljon piparminttua. Teeainekset kokosin. 
Aluksi pitkään kulku oli Vigon kaduilla, sitten pienempiä teitä ja polkuja harjanteen reunalla suurin piirtein samassa tasossa, ei ollut suuria nousuja lainkaan. Noin kymmenen kilometrin tienoilla olisi ollut hieman sivussa baari, mutta en viitsinyt mennä sinne, koska matka oli ilmoitettu kolmella tavalla, ensin 20 metriä, sitten 60 metriä ja mäessä teksti 15 metriä, joten jätin väliin.
 Kohtapuoliin alkoi metsäinen taival, jonka aluksi pidin tauon pylväspinon päällä istuskellen eväitä nauttien. Kiva oli kilometrin verran kävellä hiekkatietä, sitten vähän aikaa asfalttia ja taas hiekkatietä. Puro kohisi koskena.


Oikein mukava kävely päivä, paitsi jyrkkä alastulo Redondelaan alkoi noin 2 km ennen. Ja otti jalkoihin, vaikka kuljin siksakkia polvet koulussa lyhyin askelin.
Kirjan mukaan matkaa oli 15,6 km, mittarissa lähes 18 km. Mihin kohtaan sitten luku olikin, koska Vigossa alku ei alkanut albergesta, vaan jostakin Camino varrelta. Alberge siellä oli sivussa Camino Santiagolta.

Kun kysyt tietä caminolle, muista sanoa Camino Santiago, koska Camino = tie ja näitä teitähän riittää.




Redondelassa majoituin samaan Xuntan albergueen, Casa de Torre, kuin aikaisemminkin kolme vuotta sitten, kun kuljin tuota keskireittiä. 6€. Ja pyykkikone 3€ ja kuivausrumpu 1,50€. Nuo pyykit olivat samassa koneessa kolmen  kanssa, joten 1,50 per nenä. 45 minuuttia kesti pesu ja saman ajan kuivaus. Jätin eilen pyykin väliin ja sain kaiken mahdollisen tänään puhtaaksi, ei paljo yllä koneellisten ajan, untuvatakkikin päällä...
Keittiö on, muttei astioita, makaronia ja riisiä oli kaapissa. Teräsmuki on hyvä kuljettaa mukana.
Peti hyvä, 42 kpl kerrossänkyjä kolmessa yhteistilassa, hyvät lämminvesisuihkut ja vessat erilliset miehille ja naisille. Annettiin kertakäyttölakana alle ja tyynyliina ja tietysti oli pitkä tyyny.
 Netti toimii ja sama salasanajuttu tästä lähtien kaikissa Xuntan albergueissa.

Lounaalla kävin samassa paikassa kuin viimeksi olimme illallisella. Hyvä ruoka, mutta kalliimpi kuin naapureissa.

Kiertelin kun aikaa oli, olin jo 11.30 odottamassa klo13 ovien avautumista (reput jonottivat).

Kävin katsomassa vanhan kirkon - ei vain ollut auki. Ja kiertelin keskustaa auringonpaisteessa sekä lähettyvillä oli hedelmäkauppa, oli konditoria, oli supermarket, joten ei mitään oleellista puutu kuin iltamessu.
Lämmintä yli 20 astetta.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Kuljet taas mielenkiintoista vaellusta.

ArtojaSaara kirjoitti...

Sinulla lämpöä 20 C ja täällä värjöttelemme -10 tuntuisessa tuulisessa ilmassa. Muualla päin Suomea sataa lunta, mutta me täällä Etelä-Pohjanmaalla olemme suojassa sateilta. Tosin maa alkaisi jo kaivata sadetta. Reput pakattiu. Minulla 5,5 ja Miehellä 7,5. Viikonlopuksi menemme isovanhempien ja lastenlasten leirille Ryttylään ja sitten olemmekin jo lähell'ä lentokenttää, josta lähtö tiistai aamuna, jos Jumala suo.