Sivun näyttöjä yhteensä

1.5.2019

A Ramallosasta Vigoon

Vappu. Aamu oli rauhallinen omassa kämpässä. Aamutoimet rauhallisesti, hätäilemättä. Mikrossa keittelin vedet ja lämmitin juustoleivät. Ostin eilen laktoositonta jogurttia, joten sitä jäi vielä aamuunkin.

 Olgan kanssa suunnittelimme  kulkevamme rantareittiä. Ja niin teimme omaan tahtiimme.
Varsinainen reitti oli jälleen mäkinen ja rannalla on tuulisempaa, mutta mukavampaa.


Tosin reitti ei nyt ihan rantaa pitkin kulkenut, mutta sanotaan että rannan tuntumassa ja ranta näkyi lähes koko ajan. Keltaiset nuolet näyttivät suuntaa milloin millekin kujalle ja kadulle ja välillä PO-325 tien reunaa.
Etsiskelin jo viiden kilometrin jälkeen kuppilaa, mutta avointa ei ollut ennen kuin noin 10 kilometrin (ja kello 10 aikoihin) kohdalla ensimmäinen. Ja helpottihan tuo kummasti: espresso ja lasillinen vettä ja sello = leima ja tietysti se obligatorinen vessa.
Tapasin eilen kadonneet lampaat eli edeltä lähteneet viisi vaeltajaa. He olivat yöpyneet Nigranissa eli kävelleet vielä eteenpäin A Ramallosasta yli kolme kilometriä. Kun tulin tuohon kuppilaan, he olivat taas jo lähdössä.
Kun tulin Vigoon, alkoikin selvitys, minne pitää mennä. Löysin navigaattorin avulla perille. Eli rantareitin merkintää ei ole lainkaan Wiselyssä. Mutta täppä näkyy, missä liikun. Reilusti yli 22 km on päivän kilometrit.
Tulipa kokeiltua tuotakin reittiä, joka oli merkitty Brierlyn kirjaan, mutta ei minun tänä vuonna hankkimaani. Taitaa olla niin, että on jokin muu opaskirja vielä parempi. Saksalainen?

Kaps - iso K katolla ja sana Kaps, mutta sittenkään ei oikein näyttänyt alberguelta. Lasiovet ja tummaa lasia ikkunaseinä ulospäin. Hostel ja albergue samassa rakennuksessa.
Tämä kämppä on kuuden hengen (näitä näkyy olevan muutama tämän ykköskerroksen käytävän varrella. Joissakin on vessa ja suihku huoneessakin.) huone kangaslakanoin ja tyynyliinoin, mutta ei pyyhettä. Peitto on. 17€, eikä pesupaikkaa tai kuivatuspaikkaa, paitsi jos on oma naru, voi tehdä hätäuloskäynnin ulkopuolelle virityksen ja pestä vessassa. Vessa on käytävällä yhteinen, erikseen naisille ja miehille. Eikä ole ruoanlaittomahdollisuutta. Nyt on uppokuumentimella käyttöä.
Avainkorttikin piti lunastaa palautusmaksua vastaan. Aula pohjakerroksessa on avoin 24/7.

Olgakin tuli taas tähän samaan huoneeseen.
Kun tulin albergueen, ilmoittautuminen alkoi vasta klo  15. Jätin repun ja sauvat ja lähdin syömään päivän menun: vermisselisoppa, pääruoka puolikas kanaa, jälkiruoka melonia, kahvi ja leipä ja vesi yht. 8,50 €.

Olemme vain olleet. Tuttuja tulee koko ajan lisää. Kuuma huone, ilmastointi olematon. Jalkoja pitelen ylhäällä ja jumppasin äsken keppijumppaa. Väsyttää.



Päivitin tänään 29.4. Tekstin ja kuvat.
Vappu kukkina Galigiassa on nämä keltakukkaisen pensaan oksat. Tätä tapaa löytyy vain Galigiassa. Kukat laitetaan oveen tai vaikka auton takaikkunan tuulilasin pyyhkijän alle kiinni.

2 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Hienoissa maisemmissa vaellat.
Jos voisi reittinsä valita, itsekin kulkisin mieluummin rannan tuntumassa.
Hyvää reissun jatkoa.

Arja kirjoitti...

Rantareitillä oli myös tasaisempaa.