Sivun näyttöjä yhteensä

9.5.2019

Palautusharjoitusta

Yö lentokoneessa meni jotenkuten. Noin tunnin kuluttua lähdöstä tarjoiltiin ruoka, täysi ateria: Riisiä, lihaa eli nautaa lämpimänä, salaatti viinietikan ja öljyn kera, sämpylä voineen sekä jälkiruokana hedelmäputinki. Toki juomia oli monenlaisia ja lopuksi vielä kahvia ja teetä. Yösyönti ja sitten valot pois. Enpä osannut nukkua koko yönä kuin puolisen tuntia. No, ei siinä pitkään ehtinyt kukaan unta nauttia, kun alkoi aamu sarastaa ja valoisuus ulkona lisääntyi.

Helsingissä oli hyvä, kun pääsi nopeasti matkatavaroiden kera ulos (ykkösterminaali). Juna-asemalle ja lipun osto kotimaisemiin. Junaa sai hetken odotella, mutta suhteellisen pian se tuli ja pääsin Tikkurilaan vaihtamaan Z-junaan kotia kohti. Mies tuli vastaan. Kotona olin jo kahdeksan maissa aamulla. Ja nukutti. En paljon tavaroita purkanut, kun kävin unille kai tunniksi.

Sitten pyykkikone päälle, kaikki matkavaatteet puhtaaksi.


Tuliaisina ei paljoa, vain pieni Santiagokakku/leivos ja kirja espanjaa opiskelevalle 6-vuotiaalle.



Leimoja oli täynnä pyhiinvaelluspassin koko haitarillinen, ensimmäisenä leima Porton katedraalissa, viimeisenä Compostela-toimiston leima.

Kotipihassa kukkivat jo monet kukat. Lehtipuut kevään vihreinä ja hedelmäpuissa ja -pensaissa kukkasilmuja. Kiertelin pihaa ja puutarhaa nautinnolla. Muutos pariviikkoisen poissaolon aikana oli taas valtava.

Illansuussa oli Nastola-viikon koko perheen Hyvän olon liikuntatapahtuma, perinteinen 5 km juoksu- ja kävelylenkki tai 16 km maastopyörälenkki. Ensin oli lämmittelyjumppa noin sadan reippailijan porukalle. Lähdin sauvakävelemään tuon lenkin. Hyvä palautuslenkki vaellukselle. Mukavaa jutustelua matkalla.

Illalla kummasti kaipasi jo omaan sänkyyn rakkaan kainaloon nukkumaan...

Kiitollisena hyvin päättyneestä vaelluksesta, Taivaan Isän varjeluksesta:

Herra, kiitän sinua siitä, että olet varjellut ja siunannut pyhiinvaelluksella ja antanut jälleen palata kotiin.
Muistan ihmisiä, joita matkalla tapasin.
Kuten välillä kaipaan kotiin, kaipaan myös taivaan kotiin.
Ole mukana arjessa, anna voimaa, viisautta ja uskoa vaeltaa hyvä, sinun mielesi mukainen vaellus tässä elämässä ja päästä kerran pyhiesi iloon.
(Pientä vaelluskirjaa mukaillen)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tervetuloa kotiin! Hienoa, että kotimatka sujui turvallisesti, vaikka kiirettäkin oli.

Kiitos postauksista vaelluksella! Niitä oli kiva lukea ja kuvat tietenkin extrana. Nauti keväästä ja lepäile!

Arja kirjoitti...

Jaana:Kiva tietää, että joku seurasi matkaani.