Sivun näyttöjä yhteensä

14.5.2020

Mustikat ja tuomet aloittelevat kukkimistaan

Sateen jälkeen mahtava tuoksu! 
Kävelin postilaatikkolle sauvakävelyn hakemaan viikon ilmaislehden. Minulla on kevyt reppu selässä, jottei käsissä tarvitse kantaa postia. Samalla käväisin kurkistamassa lentävätkö meidän pesien  mehiläiset tällaisena viileänä tuulisena päivänä. Lentäviä näin ja voikukkia kukkii jo paljon mehiläisten tarpeiksikin. Pesien luona kasvoi jo kukkivia tuomia. 
Mökin pihassa kukkivat jo mustikat. Kimalaiset pörräävät niissä, vaikka viime yökin oli pakkasella - ämpärissä oli ollut vettä ja se oli mennyt riitteeseen. 

Käkikin on kukkunut muutamana päivänä - tänäänkin. 

Eilisaamuna hain apteekista pneumokokki-rokotteet  ja kävimme terveyskeskuksessa pistättämässä aineen olkapäähän. Tuon rokotteen olisi voinut hankkia jo aikaisemmin influenssarokotuksen yhteydessä, mutta emme ajatelleet sen tärkeyttä silloin. Nyt korona-aikana käly komensi meidät sen  hankkimaan. (Yksi pistosaine maksoi 88,80€.) Se rokote antaa apua, jos keuhkoihin tulee jotakin. 

Tänään pinosin aiemmin sahattuja ja jo kuivia kalikoita vajan taakse pinoon. Sieltä niitä  sitten voi hakea myöhemmin polttopuiksi. 
Koivuissa on jo lehtiä, osa vielä hiirenkorvilla.
Sauna on lämpiämässä. Vaikka on viileää, niin vesi on sentään kymmenasteista. Pian pulahdan järveen ja sitten saunaan lämmittelemään. Vuorotellen usean kerran!

1 kommentti:

Metsäntyttö kirjoitti...

Ihanat tuomenkukat!